Klaar voor de Lente
Logo vierklank.nl
Het kastje wordt klaargemaakt voor de Lente.
Het kastje wordt klaargemaakt voor de Lente. (Foto: )

Klaar voor de Lente

Afgelopen maand is de Werkgroep Biodiversiteit Westbroek bezig geweest met het beplanten van ‘de wal’: een verhoogd stuk aan het begin van het nieuwe gedeelte van de Korssesteeg op de hoek van de Achterweteringseweg.

In de lente zal er een pad gemaaid worden naar een uitkijkpunt aan het eind van de wal. Daar zal een simpel bankje worden geplaatst zodat bezoekers kunnen genieten van het uitzicht over het boerenland en naar de kerk van Westbroek. De beplanting is zo gekozen, dat er steeds een ander stuk zal bloeien waardoor onder andere de wilde bij aan voedsel kan komen. 

Verder zijn er de vogelhuisjes, die in het voorjaar zijn opgehangen, schoongemaakt en voorbereid voor een nieuw broedseizoen. Van de 15 huisjes zijn er deze zomer 8 bezocht door kool- en pimpelmezen. Er waren ook 3 nestjes waar de eitjes nog in lagen, de ouders hebben deze dus verlaten. Dit kan verschillende oorzaken hebben; in de lente bleek er een virus onder de mezen te heersen, die waarschijnlijk verspreid werd via water/badderbakjes en voedertafels. Het advies is dan ook om de voederplank en het waterbakje regelmatig (eens per twee weken) goed schoon te maken met water. 

Voor (eigen) vogelhuisjes in de tuin is het nu ook de tijd om deze schoon te maken: even met een borstel er doorheen en dan met lauw water naspoelen is genoeg: Klaar voor de lente. (Yvonne Mathot, Werkgroep Biodiversiteit Westbroek)

Meer berichten