Afbeelding

Creatief communiceren op 1,5 meter afstand

Algemeen

Steunpunt Mantelzorg organiseert voor mantelzorgers de online workshop ‘Creatief communiceren op afstand’; een vrolijke workshop in moeilijke tijden! 

Als je naaste in een zorginstelling verblijft tijdens de corona-crisis ervaar je als familie en mantelzorger hoe lastig het is om goed contact te houden. Er gelden beperkende maatregelen voor bezoek, je moet een mondkapje dragen en soms is er in de instelling helemaal geen bezoek meer mogelijk, alleen via het raam of via een beeldscherm. Hoe kun je dan toch betekenisvol contact hebben met je dierbare?

Contact met afstand
In deze workshop worden praktische tips en handvatten gegeven om op afstand nabij te zijn. Op speelse wijze leert communicatietrainer en clownsdocent Esther Hak om fijn contact te hebben met je naaste, ook wanneer je elkaar niet kan aanraken of dichtbij kan zijn.

Online workshop
De online workshop is op woensdag 25 november van 14.00 tot 15.30 uur. De workshop wordt aangeboden via Zoom. Aanmelden kan via mantelzorg@mensdebilt.nl. Via een link is de workshop gewoon vanuit thuis, achter de laptop of tablet te volgen.

Oefenen met Zoom
Wie nog weinig of geen ervaring heeft in de online wereld of het onwennig vindt om via het beeldscherm contact met elkaar te hebben kan ondersteuning krijgen van Steunpunt Mantelzorg. Informeer hiervoor bij mantelzorg@mensdebilt.nl. De eerste oefensessie is op 18 november.

!