Logo vierklank.nl
Vorig jaar leverde deze actie landelijk zo'n 134.000 pakken koffie op.
Vorig jaar leverde deze actie landelijk zo'n 134.000 pakken koffie op. (Foto: )

Inzamelingsactie Lions van DE-punten en vreemd geld

In de maand december zamelen Lionsclub Bilthoven 2000 en Lionsclub Utrecht Kromme Rijn Douwe Egberts koffiepunten in voor Voedselbank De Bilt. De waardepunten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank. 

Bij Voedselbank De Bilt komen mensen, die tijdelijk niet zelf hun voedsel kunnen betalen. Met voedselhulp kunnen zij toch een paar dagen per week goed eten en is er ruimte om problemen aan te pakken. Voor velen is koffie belangrijk, maar koffie is duur. Via voedselpakketten kan er daarom maar heel af en toe een pak koffie meegeven worden, terwijl veel mensen er dol op zijn. 

Wilde Ganzen
Naast de inzameling van DE waardepunten wordt er ook oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereldlanden ingezameld. Iedereen die nog ergens vreemd en oud geld heeft liggen, kan dit inleveren. Het komt goed terecht. De Lions zorgen er via hun netwerk voor dat met de opbrengst blindheid kan worden voorkomen. Elke 10 euro wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot 15 euro, dat is de gemiddelde prijs van een staaroperatie in derdewereldlanden. Er wordt gewerkt volgens het Robin Hood principe, waarbij de rijkere mensen meer betalen en met dat surplus wordt de operatie van de arme mensen ondersteund.

Tot eind december kunnen DE punten (liefst gebundeld en geteld) en ook vreemd en oud geld gedeponeerd worden in de verzamelboxen die te vinden zijn bij Albert Heijn (Kwinkelier in Bilthoven), Plus Supermarkt (Donsvlinder in Bilthoven), Spar Mons, (Bilderdijklaan in Bilthoven), Slagerij van Loo (Hessenweg De Bilt) en Jumbo Jelle Farenhorst (Maertensplein in Maartensdijk).

HvdB

Meer berichten