Logo vierklank.nl
Foto:

Burgemeester neemt afscheid

Burgemeester Heinz Öhmann van jumelagegemeente Coesfeld heeft vrijdag 30 oktober afscheid genomen van zijn gemeente. Na ruim zeventien jaar gaat de 64-jarige aan het einde van de verkiezingsperiode op eigen verzoek met pensioen. 

In zijn afscheidstoespraak benadrukte hij: ‘Ik heb het burgemeestersambt altijd met plezier vervuld’. Het ontwikkelingsdoel van zijn ambtsperiode was Coesfeld te profileren als moderne, aantrekkelijke en leefbare stad in de topgroep van vergelijkbare steden in het Münsterland’.

Lockdown
Het afscheid was vanwege de regionale ‘lockdown light’ met een bescheiden aangepaste ceremonie vormgegeven. In korte toespraken werd de positieve rol van Öhmann geduid in de ontwikkeling van de stad Coesfeld in de afgelopen zeventien jaar en werden zijn projecten aangestipt door diverse betrokken bestuurders. Heinz Öhmann ontving een facsimile-exemplaar uit een middeleeuws statutenboek van de gemeenteraad van Coesfeld van zijn twee vorige locoburgemeesters als bedankje en als aandenken.

De Bilt
Van het gemeentebestuur van De Bilt ontving Öhmann een hartelijke afscheidsgroet en van het Biltse jumelagebestuur een boeket oranje bloemen. De oud-burgemeester zal in de toekomst niet op zijn lauweren gaan rusten, maar onder meer leiding gaan geven aan de Coesfeldse kant van de stedenband met De Bilt.         (Ger Tielen)

Meer berichten