Het oude Biltsche Meertje ligt er weer prachtig bij. (foto Maarten van Haaff)
Het oude Biltsche Meertje ligt er weer prachtig bij. (foto Maarten van Haaff)

Oude Biltsche Meertje ligt er weer prachtig bij

Algemeen

Al enkele jaren wordt door een groep vrijwilligers het onderhoud gedaan van het oude Biltsche Meertje, gelegen direct naast de Theresiaschool in Bilthoven. Dit jaar heeft dat door de Coronacrisis niet kunnen gebeuren.

De Stichting Vrienden van het oude Biltsche Meertje heeft besloten het geplande onderhoud zowel in het voor- als najaar niet door te laten gaan omdat het niet verantwoord was om een (grote) groep vrijwilligers bij elkaar te brengen, ook al was dat in de open lucht. De Stichting, die zich vooral tot doel stelt om deze mooie plek te beheren, behouden en beschermen, heeft er met de hulp van de gemeente de Bilt  toch voor kunnen zorgen dat het oude Biltsche Meertje er weer prachtig bij ligt. 

Ontmoetingsplek
Het oude Biltsche Meertje is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Kinderen uit de buurt, van de naast gelegen Theresiaschool en Buitenschoolse opvang maken er graag gebruik van om lekker te spelen en kennis te maken met de natuur. Ook voor volwassenen is het een heerlijke plek om even te ontspannen of te wandelen. Vooral de ‘oud Bilthovenaren’ hebben mooie herinneringen aan deze plek waar ooit de ijsbaan was en waar mensen vanuit de wijde omtrek naar toe kwamen om even ‘pootje te baden’. Ook zijn er dagelijks vrolijk spelende honden te zien en speciaal daarvoor is enige tijd terug een ‘hondentoilet’ geplaatst. Ook daar wordt veel gebruik van gemaakt. Zie voor info op www.vriendenoudebiltschemeertje.nl.        (Ad van Gameren)