Logo vierklank.nl
Leerlingen uit groep 1-2 van basisschool De Kievit in een spannend theaterspel met docent Jeroen Hensels van Raw Resonance.
Leerlingen uit groep 1-2 van basisschool De Kievit in een spannend theaterspel met docent Jeroen Hensels van Raw Resonance. (Foto: )

Spannend theaterspel op basisschool De Kievit

Op vrijdag 16 oktober maakten de leerlingen van obs-basisschool De Kievit in Maartensdijk een spannend avontuur mee tijdens de interactieve muziekbeleving De Vulkaan van het muzikantencollectief Raw Resonance. 

De Vulkaan is een interactieve voorstelling waarbij de kinderen muzikant én acteur zijn. Samen met professionele muzikanten wordt er gezongen, bewogen, geacteerd en gespeeld op verschillende instrumenten. In het verhaal wordt de aarde bewoond door drie natuurvolken die niets van elkaars bestaan afweten. Het lot brengt hen samen op een vulkanisch eiland en ze komen voor grote uitdagingen te staan…

Workshops
Voorafgaand aan de voorstelling kregen alle klassen een inspirerende muziekworkshop van de vakdocenten van Raw Resonance. Vervolgens kregen de leerkrachten een inleidend lesprogramma met bijbehorende video’s voor in de klas. Zo werd iedere groep klaargestoomd tot één van de drie natuurvolken uit het verhaal. In de voorstelling kwamen zij steeds tegenover elkaar te staan in een grote cirkel met in het midden een sluimerende vulkaan.

Subsidie
Dit project is een samenwerking tussen het KunstenHuis en Raw Resonance. Het project heeft kunnen plaatsvinden door de subsidie Cultuureducatie Met Kwaliteit. Deze subsidie bevordert de samenwerking tussen scholen en culturele instellingen en stimuleert leerlingen hun creatieve denkvermogen en artistieke expressie in te zetten.
De Groen van Prinstererschool en de Van Dijckschool krijgen het huidige schooljaar ook een CMK-project.         (Jessica Holtzer)


Meer berichten