Logo vierklank.nl
De rotonde moet hét visitekaartje van Maartensdijk worden.
De rotonde moet hét visitekaartje van Maartensdijk worden. (Foto: )

Team Natuurlijk! Maartensdijk zet zich in voor vergroening

Rotondes, voor sommigen een last, voor anderen een lust. In het laatste geval als het om rotondes gaat die op een mooie manier ‘aangekleed’ zijn. Rotondes die liggen te pronken met struiken en planten in allerlei soorten, maten, kleuren en vormen. Een lust voor het oog. Volgens Natuurlijk! Maartensdijk een schril contrast met de huidige rotonde bij ‘de ingang’ van Maartensdijk. 

door Henk van de Bunt

Team Natuurlijk! Maartensdijk is een werkgroep die zich bezig houdt met de biodiversiteit in en om Maartensdijk. De groep heeft ‘grootse’ plannen’; zij wil de rotonde bij de entree van Maartensdijk aanpakken. Arie van der Vlies van Natuurlijk! Maartensdijk: ‘Het moet wat ons betreft een fleurig visitekaartje van Maartensdijk voor elke voorbijganger worden. Geen grijs, maar groen’. 

In het voorjaar heeft het team Natuurlijk! Maartensdijk bij ‘de Provincie Utrecht’ - de beheerder van de N417 waar de rotonde deel van uitmaakt - aan de bel getrokken. Rotondes worden door de Provincie volgens het principe ‘sober en doelmatig’ ingericht en aangelegd. Echter, onlangs deelde de Provincie mee, dat voor de vergroening van de rotonde bij Maartensdijk er mogelijkheden zijn om hiervan af te wijken. Maar dat die vergroening dan wel bekostigd moet worden vanuit derden’. Oftewel, vergroening oké, maar niet op kosten van de Provincie. Van der Vlies: ‘Die uitdaging pakte ons team graag op. Of dat gaat lukken is afhankelijk van hulp.’

Rondje
Team Natuurlijk! Maartensdijk komt graag in contact met lokale hoveniers, groenbedrijven om andere groendenkers of -doeners, die mogelijkheden zien. Binnen een aantal kaders kunnen inrichtings- en financieringsvoorstellen gemaakt worden of kan daarover met het team meegedacht worden. In eerste instantie gaat het om de bekostiging, maar bij voldoende animo kan wellicht jong en oud over de inrichtingsvoorstellen meestemmen. Hulpaanbod kan naar natuurlijkmaartensdijk@outlook.com. Graag vóór 1 december.

Meer berichten