Theater in  't Groen weet het publiek altijd weer te verrassen.
Theater in 't Groen weet het publiek altijd weer te verrassen. Foto: Dharam

Theater in ’t Groen zoekt nieuwe spelers

Algemeen

Hoewel de theatervoorstellingen die gepland stonden voor de zomer van 2020 vanwege de corona-crisis niet door konden gaan zijn, is Theater in ‘t Groen alweer druk bezig met de voorstelling voor 2021: een tweeluik over de legendarische Koning Arthur. 

In de afgelopen 12 jaar maakte St. Theater in ’t Groen naam met groot- en kleinschalige theatervoorstellingen op onverwachte, spannende, intrigerende locaties in en buiten Groenekan. Een waterliniefort, een paardenstal, een landhuis, een kas… de meest uiteenlopende plekken werden omgetoverd tot theater, waar het publiek werd verrast met grappige, ontroerende, spectaculaire en muzikale toneelvoorstellingen. Voor haar komende zomervoorstelling in 2021 heeft Theater in ’t Groen plek voor nieuwe spelers. Een korte kennismakingscursus geeft geïnteresseerden de gelegenheid om een ‘kijkje in de keuken’ te nemen.

‘In principe is iedereen welkom die gemotiveerd en betrokken is’, aldus artistiek leider Timon Blok. ‘Ervaring is minder belangrijk dan enthousiasme en doorzettingsvermogen. De kennismakingscursus van vier avonden geeft spelers de gelegenheid om te wennen aan elkaar, aan de twee regisseurs, en natuurlijk aan de eerste beginselen van toneel. Hoewel we vanwege de coronacrisis wellicht de inhoud van de cursus wat moeten aanpassen – geen intieme scenes met spelers vlakbij elkaar- kunnen we mensen toch een kleine basiscursus acteren aanbieden. Na afloop kijken we in overleg welke mensen er kunnen doorstromen naar het bestaande spelersensemble’. 

Vanaf november wordt er één avond in de week gerepeteerd, in de eigen repetitiestudio van THIG in Groenekan. De voorstellingen staan gepland van 4-6 juni 2021 op het terrein van Berg en Bosch in Bilthoven. Om een beeld te krijgen van Theater in ’t Groen, kijk op de www.theaterinhetgroen.nl. Opgeven kan via info@theaterinhetgroen.nl, en informatie kan worden verkregen bij regisseur Timon Blok tel. 06-51604554. De kennismakingscursus start op woensdag 28 oktober.