Logo vierklank.nl
Foto:

Mantelzorgwaardering

Vanaf 10 november - de Dag van de Mantelzorg - krijgen mantelzorgers in de gemeente De Bilt de Mantelzorgwaardering 2020 weer uitgereikt. In de corona-crisis ervaren mantelzorgers een zwaardere belasting, zo blijkt uit onderzoek van Mantelzorg NL. Twee op de drie mantelzorgers voelen zich zwaarder belast door de impact van corona in hun leven. 

De jaarlijkse mantelzorgwaardering wordt zeer op prijs gesteld en voelt als een erkenning. Mantelzorgers ontvangen deze waardering voor de belangrijke en onmisbare zorg en steun die zij geven aan hun naasten. In de gemeente De Bilt zijn bijna 900 mantelzorgers geregistreerd. Toch zijn er veel meer mantelzorgers, want één op de vijf Nederlanders is mantelzorger. De zorg die men aan naasten geeft wordt vaak als heet gewoon ervaren: ‘het hoort bij onze rol’. Mantelzorg hoort bij het leven, maar is niet vanzelfsprekend. Wie iemand kent als mantelzorger en/of vindt dat deze de waardering verdient kan die persoon aanmelden voor de mantelzorgwaardering 2020.

Lokaal
De Gemeente De Bilt waardeert de inzet van mantelzorgers en biedt daarom de Mantelzorgwaardering aan. In 2020 bestaat deze waardering opnieuw uit bonnen ter waarde van 50 euro, te besteden bij aangesloten lokale winkeliers in onze gemeente. Alle reeds aangemelde mantelzorgers ontvangen in november de bonnen thuis.

Jonge mantelzorgers
Een op de 5 kinderen groeit op in een gezin met een zieke of gehandicapte ouder, broer of zus. Jonge mantelzorgers tot 18 jaar ontvangen in de gemeente De Bilt een cadeaubon ter waarde van 25 euro.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.mensdebilt.nl. Het aanmeldformulier kan ook telefonisch of per e-mail opgevraagd worden bij het Steunpunt Mantelzorg De Bilt. Aanvragen kan tot en met 31 december 2020 en besteden kan tot 1 juli 2021.

Meer berichten