Logo vierklank.nl
Bollen poten langs de Korssesteeg.
Bollen poten langs de Korssesteeg. (Foto: )

Klaar voor de winter

Op de eerste twee zaterdagen van oktober heeft de Werkgroep Biodiversiteit Westbroek samen met een aantal dorpsgenoten stukken berm aan het begin van het dorp ingezaaid en van bloembollen voorzien. Het betreft hier o.a. bermen langs de Burgemeester Huydecoperweg, de Korssesteeg en het begin van de dr. Welfferweg. Ook gemeentelijk gebiedsmakelaar Lianne Oosterlee hielp een handje mee. 

Bij het zaaien werd gebruik gemaakt een biologisch Margrietmengsel; waarin ongeveer 30 verschillende bloemzaden - zowel eenjarig als tweejarig - en overblijvende soorten. Dit zorgt ervoor dat er voor langere tijd (jaren) bloemen zullen groeien. Naast Margriet bevat het zaad onder andere ook Beemdkroon, Klaproos, Gestreepte Witbol, Grote Ratelaar, Veldlathyrus en Vlasbekje; een kleurrijk geheel.

Op de Korssesteeg zijn biologische bollen aan de grond toevertrouwd. Omdat dit stuk schaduwrijk is zullen de voorjaarsbloeiers het hier goed kunnen doen. Er zijn 2750 bollen de grond ingegaan: gele en witte narcissen, bostulpjes, vogelmelk, buishyacinten gecombineerd met het blauw van sterhyacinten en de blauwe variant van de sneeuwroem.

In de aankomende lente wordt een mooi bloemrijk geheel verwacht; voor het najaar van 2021 staat de volgende zaai- en pootactie gepland.

(José Stortelder)

Meer berichten