Logo vierklank.nl
De leerlingen van groep 5/6 van de basisschool De Werkplaats ging op maandag 28 september naar de Bilthovense Bibliotheek.
De leerlingen van groep 5/6 van de basisschool De Werkplaats ging op maandag 28 september naar de Bilthovense Bibliotheek. (Foto: )

Basisscholen op ontdekkingstocht

De Kinderboekenweek is in volle gang. Het thema dit jaar is ‘En toen: ontdek werelden van vroeger in de boeken van nu’. 

Als onderdeel van het Biltse cultuurprogramma voor het basisonderwijs komen alle groepen 5 en combigroepen 5/6 naar de Bibliotheek. De leerlingen gaan terug in de tijd naar de prehistorie, het Romeinse Rijk en de Tweede Wereldoorlog. Er wordt gekeken welke boeken dit jaar een prijs hebben gewonnen bij de Griffels of Penselen en wie volgens de Kinderjury de leukste boeken hebben geschreven. 

Speurtocht
Dan gaan de leerlingen enthousiast aan de slag met een speurtocht door de bibliotheek om de code van de kluis te kraken. Waar staan de geschiedenisboeken? Hoe vind je een schrijver in de kast? Hoe werkt de catalogus en wat kun je allemaal in de bibliotheek beleven? Elke opgeloste vraag levert de leerlingen een letter op, die ze kunnen omzetten naar een codecijfer. Met deze gevonden codes kan de leerkracht de kluis openen en vinden ze de schat. Al doende hebben de leerlingen, naast een reisje in de tijd, ook hun weg leren vinden in de bibliotheek.         (Frankie van Sluijs) 

Meer berichten