Logo vierklank.nl
Van appels uit het Plukdoolhof wordt lekkere appeltaart gemaakt.
Van appels uit het Plukdoolhof wordt lekkere appeltaart gemaakt. (Foto: )

Bezoek aan de Schaapskooi

In de Week van de Duurzaamheid organiseert Bibliotheek Idea op donderdag 15 oktober een gezellige en informatieve ochtend in samenwerking met Reinaerde en Biltsheerlijk.

Om 9.30 uur is er in de bibliotheek een inleiding door Joanne Ronhaar van BiltsHeerlijk over het ontstaan en het doel van het duurzame plukdoolhof. Het Plukdoolhof op Kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven is het eerste doolhof van eetbare gewassen in Nederland. Er komen diverse educatieve activiteiten, natuurbeleving en een duurzame voedselteelt samen met de cliënten van Reinaerde. 

Daarna volgt een bezoek aan de Schaapskooi waar iedereen in groepjes aan de hand van een quiz het plukdoolhof en de kinderboerderij verkent. Er is volop gelegenheid tot vragen stellen en de natuur te beleven. De ochtend wordt afgesloten met koffie/thee en appeltaart van appels uit de boomgaard.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Vanwege het beperkt aantal plekken graag van tevoren aanmelden. Op de dag zelf komen mag, maar vol is vol. De activiteit is toegankelijk voor volwassenen. De start is om 9.30 uur in Bibliotheek Idea Bilthoven, Planetenplein 2, Bilthoven; daarna gaat men naar de Schaapskooi Melkweg 1B, te Bilthoven. Aanmelden bij de balie van de Bibliotheek of via ideacultuur.nl 

Meer berichten