Afbeelding

Salvodames verliezen nipt

Sport

Om op vrijdagavond 21.45 uur de wedstrijd in Almere tegen de dames van Almere Buiten te moeten spelen was geen aantrekkelijk vooruitzicht. De wedstrijd begon zelfs pas om 22.15 uur. In het begin van de wedstrijd had Salvo moeite met het late tijdstip. Gaandeweg de wedstrijd ging het beter maar net niet goed genoeg. Einde wedstrijd om 0.15 uur met 3 – 2 verlies.

De Maartensdijkse dames begonnen erg timide aan de wedstrijd. Gaandeweg de set kwam Salvo beter in zijn spel en kwam zelfs op voorsprong. Maar de tegenstander zette een tandje bij en trok de set met 25-22 naar zich toe. In de 2e set ging Salvo beter van start en nam direct een voorsprong. Zij wisten dat knap vol te houden en wonnen deze set met 18-25. In de 3e set bracht de tegenstander een ander wapen in de wedstrijd. Zij speelden enorm veel prikballen waar Salvo flink moeite mee had. In deze set was Nienke Dalmeijer in het veld gekomen. Zij wist veel van die tactische ballen onschadelijk te maken. Ook serveerde zij erg goed. De rest van het team trok zich erg aan haar op. Het was echter niet genoeg om de set te winnen. Almere pakte de set met 25-20. De 4e set herpakte Salvo zich. Spelverdeelster Carien de Ridder speelde erg goed en bediende haar aanvalsters prima zodat die veel punten konden binnenslaan. Het werd heel spannend maar de meiden wiste de set uiteindelijk naar zich toe te trekken met 24-26. De 5e set moest de beslissing brengen. Na een uiterst spannend verloop was Almere net de iets sterkere partij met een setwinst van 16-14. Na de wedstrijd overheerste toch het goede gevoel wat wordt meegenomen naar de volgende wedstrijd. Dat is zaterdag 10 oktober om 14.15 uur in de Vierstee met als tegenstander Keistad uit Amersfoort.