Nova loopt vanaf de eerste minuut uit. Foto: Esther van Kempen

Nova wint

Sport

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstijd Nova 1 tegen Movado 1 op het programma. De omstandigheden waren niet ideaal: een straf windje, veel regen en door de donkere wolken moesten zelfs de lichten rondom het veld aan.

Onder scherp toeziend oog van de Corona Coördinatoren (CoCo’s) werden de wedstrijden gespeeld. Door de maatregelen mochten er geen supporters langs de lijn staan, maar dit werd goed opgevangen doordat er een livestream beschikbaar was.

Waar Nova de vorige wedstrijd tegen Noviomagum in de eerste helft het onderspit dolf, vlogen de Bilthovenaren dit keer sterk uit de startblokken. Er werd een goed spel neergezet en met goede combinaties werden er mooie kansen gecreëerd. Deze mooie aanvallen werden beloond met doelpunten waardoor Nova al vanaf de eerste minuut uitliep. Na 10 minuten spelen stond Nova op een 7-2 voorsprong. Door wat slordigheden in de verdediging aan de kant van Nova kon Movado nog een beetje bijblijven, maar niet genoeg om de thuisploeg in gevaar te brengen. De teams gingen de rust in met een tussenstand van 14-8.

In de tweede helft ging het harder regenen en kwamen beide teams wat moeilijker tot scoren. De uitploeg paste nog wat wissels toe om meer rebounds te pakken, maar dat had weinig effect. Aan de kant van Movado leefde de bank even op als zij een run te pakken hadden, maar deze werd elke keer snel onderbroken door een doelpunt van Nova. De voorsprong die aan het begin van de wedstrijd werd geboekt, werd niet meer weggeven. De scheidsrechter floot de wedstrijd af met een eindstand van 22-17.

Volgende week speelt Nova 1 om 15.30 uur een thuiswedstrijd tegen Telstar. Wederom mogen er geen toeschouwers op het veld; er wordt gezocht naar de mogelijkheid de wedstrijd te live-streamen.