Een mooie bloeiende berm: Volgend lente misschien ook in Westbroek.
Een mooie bloeiende berm: Volgend lente misschien ook in Westbroek.

Werkgroep Biodiversiteit Westbroek

Algemeen

Bloemrijke entrees voor het dorp maken is één van de speerpunten van de werkgroep Biodiversiteit Westbroek. Door de coronamaatregelen kon men in het voorjaar niet aan de slag, maar dat wordt mogelijk dit najaar ingehaald. 

In het afgelopen half jaar was er meerdere keren overleg met de gemeente en is er een aantal stappen gezet. De Stichting KIEM heeft de werkgroep voorzien van subsidie om de plannen te realiseren. De gemeente heeft begin september voor het maaien van de bermen in het dorp gezorgd, Cor Bouwman zal de grond bij de entree van het dorp op de Huydecoperweg (grofweg vanaf het bord Westbroek tot aan het dorpshuis) wat los maken zodat er stukken ingezaaid kunnen worden met geschikt bloemrijk biologisch zaad. 

Korssesteeg
Ook op de Korssesteeg wordt de grond los gemaakt; daar worden biologische bollen gepoot; o.a. tulpen, verschillende soorten narcissen, sterhyacinten en sneeuwroem. Het zaaien en poten zal op 3 en/of 10 oktober plaatsvinden van tussen 10.30 en 13.00 uur. Daarbij zijn nog wel wat helpende handen welkom. Aanmelden hiervoor kan via tel. 06 10333054.

Insteekweg
In november wordt de ‘wal’ aan het begin van de Insteekweg beplant met onder andere bottelrozen, sleedoorn, hondsroos, hazelaar, egelantier en vlier (biologisch plantgoed). En in december worden de eerder geplaatste vogelhuisjes gecontroleerd en schoongemaakt. Wanneer alles meezit kunnen er dan ook nieuwe vogelhuisjes worden opgehangen in samenwerking met de ANV en de zorgboerderij Nieuw Toutenburg (Maartensdijk).

Voor meer info: Yvonne Mathot; tel. 06 10333054.