Logo vierklank.nl
Bij de vele cadeautjes zat ook een mooie hoed die meteen werd opgezet.
Bij de vele cadeautjes zat ook een mooie hoed die meteen werd opgezet. (Foto: )

Juf Ankie Verburg verlaat de Julianaschool

Vrijdag 25 augustus was de laatste schooldag van Ankie Verburg. Ze gaat met pensioen en ondanks beperkingen door de coronamaatregelen werd aan het afscheid feestelijk aandacht geschonken. 

door Guus Geebel

De dag begon toen zij en haar man Dirk in een opvallende luxe auto naar de Centrumkerk werden gereden. ‘Toen we daar zaten kwamen de onderbouwgroepen binnen die dansjes uitvoerden en allerlei dingen gemaakt hadden. Het was ontzettend leuk.’ Daarna werd met oud-collega’s geluncht en vervolgens kwamen de huidige collega’s gedag zeggen. Zij werden getrakteerd op gebak, een hapje en een drankje.

Invalbeurt

Ankie groeide op in Utrecht waar ze de bij de Marnixkweekschool de opleiding voor kleuterleidster volgde, de KLOS. Ze woont nu bijna veertig jaar in Bilthoven. Ankie begon met werken in kleuterschool ’t Lenteklokje bij de Hazenboschschool in Den Dolder. ‘Toen mijn kinderen op de Julianaschool zaten en ze omhoog zaten met vervanging ben ik hier terecht gekomen. Ik heb wel echt een band met de Julianaschool waar ik zo’n dertig jaar aan verbonden ben geweest. Dat laat je niet in een keer los. Mijn collega’s zal ik zeker gaan missen. Het zal wat rustiger worden maar ik denk dat ik hier nog wel eens af en toe aanwaai om een praatje te maken. Ik heb Ella gezegd dat ik altijd gebeld mag worden voor een invalbeurt.’ Ankie wil nu eerst een beetje rust. Ik hou heel erg van lezen en in de tuin werken.’ Ze heeft ook nog mantelzorg voor haar ouders. ‘Ik heb hier een hele fijne en leuke tijd gehad.’ Ankie werd toegesproken door schooldirecteur Ella Prins die vertelt dat Ankie begon als invalkracht in groep 2. Ze had toen haar oudste zoon Tim in de klas. ‘Ankie was heel erg bij alles betrokken en je kon altijd een beroep op haar doen. Ook was ze contactpersoon voor de fietsendokter, die gespecialiseerd is in kleuterfietsen.’ 

Meer berichten