Logo vierklank.nl
Terwijl achter hen de volgende pompoen wordt opgemeten, zijn de Bilthovense dames Uschi Röhrs (links) en Rijnie Westland (beiden al jaren vrijwilliger bij de Botanische Tuinen) ook even een kijkje komen nemen. [foto Henk van de Bunt]
Terwijl achter hen de volgende pompoen wordt opgemeten, zijn de Bilthovense dames Uschi Röhrs (links) en Rijnie Westland (beiden al jaren vrijwilliger bij de Botanische Tuinen) ook even een kijkje komen nemen. [foto Henk van de Bunt] (Foto: )

NK Pompoen Kweken

Kwekers van heinde en verre kwamen zaterdag naar Utrecht om mee te doen met het NK Pompoen Kweken. In verschillende categorieën werd gekeken wie de zwaarste, grootste of langste groente had.

Het evenement vond plaats bij de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park. Niet alleen pompoenkwekers deden mee. Er waren ook competities voor de zwaarste biet, courgette, koolrabi, kool, paprika, snijboon, tomaat en wortel, en de langste chilipeper en mais én de grootste zonnebloem. De pompoenen werden met behulp van een heftruck op een weegschaal gelegd. Wouter de Wever ging ervandoor met het goud. Zijn pompoen woog maar liefst 711,5 kilo. Daarmee is overigens niet het record van 774 kilo verbroken. De meeste pompoenen werden ter plekke verkocht. Zo is er bijvoorbeeld één voor zo’n 250 euro verkocht aan een tuincentrum. 

Meer berichten