Afbeelding

Salvodames winnen overtuigend

Met groot vertoon van macht hebben de Salvodames tegenstander Unicornus uit Bunschoten met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Drie sets met 10 punten of meer verschil. Grote uitblinker bij de Maartensdijkse dames was Anique Diepeveen. Op elke positie in het veld maakte zij het verschil.

Na de eerste gewonnen wedstrijd vorige week waren de Salvodames benieuwd wat de tweede wedstrijd tegen Unicornus zou brengen. Het werd al snel duidelijk dat er een duidelijk krachtsverschil zat in het voordeel van Salvo. Direct vanaf de 1e set stonden de dames op scherp en dat was duidelijk te veel voor het jonge team van de tegenstander dat werd overdonderd. Het reeds vijf weken in training zijnde team van Salvo was op alle onderdelen beter. Vooral Anique Diepeveen beleefde haar finest hour en speelde een grandioze wedstrijd. Aanval, service, passing en blokkering alles klopte en zij scoorde legio punten. De eerste set werd maar liefst met 25-15 gewonnen. De 2e set zelfs met 25-13. De 3e set dacht de tegenstander het beter aan te pakken maar werd door Rianne Diepeveen met een serviceserie van 8 punten direct op grote achterstand gezet. Daar ook Lisanne Dekker en Daisy van Ek hun punten wisten te maken en iedereen een scherpe service had werd ook deze set met 25-13 gewonnen. Unicornus wilde toch graag een punt mee naar huis nemen en zette zich schrap in de laatste set en kon lang met Salvo mee. Maar goede serviceseries van Carien de Ridder en Madelon Franken en een sterke aanval brachten ook deze set naar Salvo met 25-18 Een heel overtuigende overwinning waar het team mee verder kan. Vrijdag 2 oktober spelen de dames om 21.45 uur in Almere Haven tegen het gelijknamige team in sporthal Almere Haven.