Logo vierklank.nl
‘Ik heb ontzettend genoten en ben super blij dat ik deze kans heb gekregen en samen met Marleen mooie dingen heb kunnen laten zien.’,aldus Pleun.
‘Ik heb ontzettend genoten en ben super blij dat ik deze kans heb gekregen en samen met Marleen mooie dingen heb kunnen laten zien.’,aldus Pleun. (Foto: )

Pleun Ypma 9e op EK

Dinsdag 19 september begon Pleun Ypma aan haar eerste EK-wedstrijd aan het strand van Jurmala (Letland). Samen met haar partner Marleen van Iersel mochten zij starten tegen Finland. Ondanks wat lichte zenuwen begonnen Marleen en Pleun sterk en wisten zij de wedstrijd in een half uur met een sterke 2-0 te winnen. Dit hield in dat zij de dag daarna voor poulewinst mochten strijden tegen het Russische team Makroguzova/ Kholomina. 

Het als 4e geplaatste team was een maatje te groot, maar Marleen en Pleun waren zeker nog niet klaar. Geëindigd als 2e, speelde zij de tussenronde tegen een ander Russische team (Birlova/ Ukolova) voor een plek in de 1/8 ronde. Na een spannende 3 setter wist het Nederlandse duo de winst naar zich toe te trekken. Later die middag werd de 1/8 ronde gespeeld, dit was helaas het eindstation voor Marleen en Pleun. Met een 9e plek was het EK in Jurmala voor hen afgelopen. 

Meer berichten