Logo vierklank.nl
Naomi van der Meijden hoopt dat veel vrijwilligers zich aanmelden.
Naomi van der Meijden hoopt dat veel vrijwilligers zich aanmelden. (Foto: )

Ruim aanbod vrijwilligerswerk bij de Vrijwilligerscentrale

Het is september, een nieuw seizoen. Voor menigeen weer tijd om toch eens achter die ene vrijwilligersbaan aan te gaan. En wat als die baan nu net is vergeven aan een ander? Niet getreurd. Vrijwilligers bij Mens De Bilt staan te popelen iedereen te helpen aan leuk werk.

door Walter Eijndhoven

Op de Vacaturebank van Mens De Bilt staat een ruim en breed aanbod van vrijwilligersvacatures. Voor bijna iedereen is wel iets te vinden bij één van de vele maatschappelijke organisaties die gemeente De Bilt rijk is. Boekenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Emmaus Bilthoven als boekensorteerder, organisatietalenten kunnen terecht bij Huize Het Oosten als vrijwilliger voor concerten en muziek, wandelaars kunnen terecht als wandelmaatje en Tennisvereniging FAK in De Bilt zoekt vrijwilligers voor onderhoud van het tennispark en zo is er voor iedereen wel iets te vinden.

Ondersteuning

Naomi van der Meijden, werkzaam bij Mens De Bilt begeleidt vrijwilligers naar die ene leuke vrijwilligersbaan. ‘Anderhalf jaar geleden startte ik bij de Vrijwilligerscentrale, met als doel mensen vrijwilligerswerk te laten doen waar zij blij van worden en dat past bij hun werk en agenda’, vertelt Van der Meijden. ‘Dat is mijn passie’.

Om alle vacatures te promoten, worden steeds twee tot drie vacatures uitgelicht in de lokale media, op de website van Mens De Bilt staat het ruime aanbod van 150 vacatures. Bij welke organisatie is de vacature te vinden? Wat houdt het werk in? Is de vacature tijdelijk of voor onbepaalde tijd? Handig om te weten voor een geïnteresseerde. Daarnaast vinden regelmatig interviews plaats met vrijwilligers.

Interview

Van der Meijden: ‘Een interview met een vrijwilliger is altijd leuk om te doen. Wat bezielt haar of hem om juist dit werk te doen? Zo komen wij ook steeds meer te weten wie deze mensen zijn. Vanuit de Vrijwilligerscentrale starten wij ook met vloggen en willen wij filmpjes gaan maken. Kortom, er ligt voor ons nog veel werk in het verschiet’.

Wie interesse heeft in een leuke vrijwilligersfunctie kan kiezen uit vele vacatures op het gebied van activiteitenbegeleiding, administratie, bestuur, buiten/ natuur/dieren, communicatie en pr, computer en techniek, creatief, educatie, horeca, persoonlijke begeleiding enzovoort.

Match
Niet alleen vrijwilligers kunnen terecht op de vacaturebank, ook organisaties die vrijwilligers zoeken kunnen zich daar melden. ‘Wij helpen maatschappelijke organisaties in gemeente De Bilt om succesvol te zijn met de inzet van vrijwilligers. Dat doen wij door middel van advies op maat, trainingen en workshops’. Organisaties kunnen contact opnemen met Naomi van der Meijden. Potentiële vrijwilligers kunnen contact opnemen met Floris, Nina of Patty, via het spreekuur of de mail. ‘Wij hopen uiteindelijk op een mooie match tussen organisatie en vrijwilliger. Daar doen wij het voor’.

Voor meer informatie over vacatures, zowel voor vrijwilligers als voor organisaties: vrijwilligerscentrale@mensdebilt.nl of tel.nr 030 7440595 of 06 17007462 of mail of bel naar Naomi van der Meijden, coördinator van de Vrijwilligerscentrale: n.vandermeijden@mensdebilt.nl of bel 06 17007462.

Meer berichten