Logo vierklank.nl
Moeilijk om op een twee-richtingen-fietspad op een prachtige na-zomer-zondag met veel recreatief fietsverkeer je hieraan te houden.
Moeilijk om op een twee-richtingen-fietspad op een prachtige na-zomer-zondag met veel recreatief fietsverkeer je hieraan te houden. (Foto: )

Groot onderhoud N417 volop aan de gang

Vorige week startte de aannemer met het groot asfaltonderhoud aan de Koningin Wilhelminaweg/Tolakkerweg (N417) in Maartensdijk en Hollandsche Rading, in opdracht van de provincie Utrecht. Tegelijkertijd wordt een aantal aanpassingen op en naast de weg uitgevoerd ter verbetering van de verkeersveiligheid.

door Henk van de Bunt 

De aannemer voert de werkzaamheden in 6 fases uit - 3 op de hoofdrijbaan en 3 op het fietspad - vanaf het Texaco-tankstation in Maartensdijk richting de kruising met de Vuurse Dreef in Hollandsche Rading. Door de werkzaamheden gefaseerd uit te voeren, komt de bereikbaarheid van aan- en omwonenden, winkels en bedrijven het minst in de knel en is de overlast voor het verkeer en de omgeving zo beperkt mogelijk.

Wegafsluitingen en bereikbaarheid
Het openbaar vervoer volgt de geldende omleidingsroutes waarbij de busmaatschappij op de halteborden aangeeft waar opgestapt kan worden. De aannemer zet verkeersregelaars in voor de veiligheid van wegwerkers, bewoners en weggebruikers en om de weg te wijzen en problemen op te lossen bij onvoorziene of onduidelijke situaties.

Fases
Fase 1: van 17 t/m 28 september 2020. De werkzaamheden bestaan uit frees- en asfalteringswerkzaamheden aan de hoofdrijbaan waarbij de weg is afgesloten van 24-09 t/m 25-09 tussen 20.00 en 05.30 uur en van 25-09 vanaf 20.00 uur t/m 28-09 05.30 uur (weekend)

Bereikbaarheid
Het wegvak is dan vanaf de rotonde bij de N234 (Nieuwe Wetering) tot aan de rotonde Dorpsweg afgesloten voor verkeer. De omleiding voor doorgaand verkeer staat middels bebording aangegeven voor doorgaand auto- en vrachtverkeer vanuit Utrecht richting Maartensdijk en vice versa: omleiding via de A27, de N234 (Nieuwe Weteringseweg), Gezichtslaan en Dorpsweg. Het fietspad is in twee richtingen toegankelijk voor fietsers. Op doordeweekse dagen is de N417 overdag geopend voor het verkeer.

Meer berichten