Logo vierklank.nl
Dichter Ingmar Heytze, Ike Bekking en Francine Bekking-Muller voor het muurgedicht aan de gevel van de Bilthovense Boekhandel. (foto Aneo Mario Koning)
Dichter Ingmar Heytze, Ike Bekking en Francine Bekking-Muller voor het muurgedicht aan de gevel van de Bilthovense Boekhandel. (foto Aneo Mario Koning) (Foto: )

Ingmar Heytze schrijft muurgedicht

Zaterdag 12 september was het feest bij de Bilthovense Boekhandel. De boekhandel aan de Julianalaan vierde haar 10-jarig bestaan én het was Bookstoreday; de dag dat het bestaan van de boekwinkel landelijk wordt gevierd. 

Ike Bekking, eigenaresse van de Bilthovense Boekhandel pakte groots uit met een feestelijk programma voor jong en oud. Hoogtepunt van de dag was de onthulling van het muurgedicht dat speciaal voor de jubilerende boekhandel door Ingmar Heytze is geschreven. 

Band
Heytze, schrijver, dichter en Utrechts stadsdichter, heeft een band met Bilthoven. Reden voor Ike Bekking juist hem te vragen of hij voor het 10-jarig bestaan een muurgedicht wilde schrijven. En niet zomaar een gedicht maar een ‘Elfje’; een gedicht van 11 woorden, verdeeld over 5 regels. De dichter dacht met een gedicht van 11 woorden snel klaar te zijn maar naast de primeur (Heytze schreef zijn eerste Elfje) was het met name een hele uitdaging om de boodschap in 11 woorden en 5 regels tot uiting te brengen.

Moeder
Ike Bekking onthulde eind van de dag samen met haar moeder - afgelopen 10 jaar trouwe bezoekster van lezingen en boekpresentaties - het muurgedicht. ‘Ik vond het gedicht direct prachtig’, lichtte de jubilaris toe. ‘Ik wilde graag een eenvoudige, compacte dichtvorm. Ik ben nog lang niet van plan om te stoppen en na tien komt elf. Zo is het idee van het elfje ontstaan’.

Het gedicht prijkt aan de zijgevel van de Bilthovense Boekhandel: ‘Je loopt of fietst langs, komt van of gaat naar het station en je oog valt op het gedicht. Je blijft een moment staan, leest het gedicht en je leven wordt op een onverwachts moment verrijkt met poëzie. Hoe mooi is dat!’. 

Meer berichten