Logo vierklank.nl
Het Lichtruim vlak voor de oorspronkelijke oplevering.
Het Lichtruim vlak voor de oorspronkelijke oplevering. (Foto: Henk van de Bunt)

Nieuwe eigenaar Het Lichtruim

Sinds 15 september 2020 is een fonds beheerd door Heeneman & Partners, de nieuwe eigenaar van Het Lichtruim aan de Planetenbaan in Bilthoven. Zij hebben dit multifunctionele gebouw gekocht van Woonstichting SSW en hebben het eigendom ondergebracht in het fonds C.V. Het Lichtruim.

Na de overdracht blijven alle functies van Het Lichtruim op het gebied van wonen, kunst, cultuur en educatie behouden voor de inwoners van de gemeente De Bilt. Dat hier niets aan zou veranderen was een belangrijke verkoopvoorwaarde van SSW.

Zorgvuldig verkoopproces
Bijna drie jaar geleden besloot SSW tot de verkoop van Het Lichtruim. Bij het verkoopproces heeft SSW zich laten adviseren door experts op het gebied van vastgoedtransacties. Na een zorgvuldig proces dat de nodige tijd in beslag nam, is Heeneman & Partners geselecteerd als de geschikte overnamepartner die alle bestaande afspraken met de huurders van de woningen en maatschappelijke ruimten respecteert. Jan Emmens van Heeneman & Partners deelde mee dat de plannen voor het complex, die hij en Frank Heeneman in een interview met De Vierklank in januari ontvouwden, nog steeds overeind staan. Met gebruikers is inmiddels gesproken. Aanvankelijk werd gedacht dat de overdracht in maart kon plaatsvinden, maar door coronamaatregelen, de vakantieperiode en enkele formaliteiten vond de overdracht naar volle tevredenheid plaats op 15 september.

Meer berichten