Genieten van de wedstrijd als je door de Rugby poort loopt na afloop van je wedstrijd.
Genieten van de wedstrijd als je door de Rugby poort loopt na afloop van je wedstrijd.

Geslaagde start Rugby seizoen

Sport

Het rugby seizoen 2020/2021 is gestart. Onder een prachtige blauwe hemel konden 4 Stichtsche teams hun eerste wedstrijd sinds lange tijd weer spelen. 

De jongste jeugd mocht met een team Turven (U8) en inmiddels alweer twee Benjamin teams (U10) thuis hun partijen spelen. Er was heel veel plezier met de ovale bal die natuurlijk alle kanten opgaat. De iets oudere jeugd mocht spelen op de prachtige velden van de Werkplaats. Door de enorme aanwas van nieuwe leden konden hier twee eigen teams aantreden. Het spel was hier al wat serieuzer met mooie tackels en snelle passes die tot de gewenste Tries zorgen (overwinningspunten). Er werd gewonnen, verloren, gevallen en gelachen, kortom een geslaagd eerste thuistoernooi. 

Het mini team (U12) was uitgenodigd bij de Scrumboks in Tiel. Het team is inmiddels aardig op elkaar inspeeld na 3 jaar en dat was te zien. De eerste partij tegen de Bulldogs uit Almere lieten de Stichtsche Wolven een paar mooie aanvallen zien die beloond werden door een Try. De winst zat er niet in. 

De tweede partij tegen het tweede team van de Bulldogs was het team even niet bij de les, de Bulldogs konden vrij gemakkelijk door de verdediging van van Stichtsche komen. Met deze les in het achterhoofd was de laatste partij tegen de thuisclub de scherprechter. Hier liet het team zien dat ze mooi rugby kunnen spelen. Met maar liefst 13 Tries was het een prachtige wedstrijd voor de Wolven. Met een mooie poort als afsluiting werd de eerste wedstrijd van het seizoen afgesloten.

Stichtsche slaagt erin de bal te veroveren in de scrum.