Afbeelding

Nova pakt winst in Eindhoven

Sport

Afgelopen zaterdag ging de selectie van Nova op weg naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen Rust Roest.

In de volle zon startte de wedstrijd: het fluitsignaal klonk en beide teams wisten snel te scoren. Na een aantal minuten was het Nova dat een flinke voorsprong kon pakken, ondanks de moeite die de ploeg had met het opzetten van goede aanvallen. Er werd vooral veel gescoord vanuit afstandsschoten en wegtrekballen van de korf, waarin Coen van Eck en Job Paauw een belangrijk aandeel hadden. De spelers gingen de rust in met een stand van 6-10.

Ook in de tweede helft kon de ploeg deze scorende lijn doortrekken. Er leek halverwege deze helft even een dipje te zijn waarin de korf moeilijk werd gevonden en Rust Roest wat kon inlopen. Dit was echter van korte duur. Nova bleef grip op de wedstrijd houden en Rust Roest verloor de rust in het spel. Het eindsignaal klonk bij een stand van 13-18.

Ondanks deze winst is het team het erover eens dat zij onder hun niveau hebben gespeeld en dat er nog veel meer in zit. Nova heeft als doel om de rest van het seizoen een stijgende lijn te laten zien. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Noviomagum uit Nijmegen.  (Stijn Paauw)