De verdiende 2-1 door Guillermo Ooft.

Wedstrijd met twee gezichten

Sport

FC De Bilt opende het seizoen zaterdag 19 september thuis tegen De Zuidvogels uit Huizen. Het was goed toeven langs de lijn, mooi zonnetje, de vele toeschouwers probeerden zich zoveel mogelijk verspreid op te stellen en binnen de lijnen stonden ploegen met veel kwaliteit.

Al na enkele minuten flitste Mano Bakkenes door de verdediging en hij schoot vervolgens op de onderkant van de lat. Daarna pakten De Zuidvogels het initiatief en stuurden hun snelle voorhoedespelers met diepe ballen de ruimte in, maar daar kwamen geen doelpunten uit. In de vijftiende minuut nam een Huizense aanvaller de bal mee de zestienmeter in, alwaar een Biltse verdediger hem vrij ongelukkig tackelde. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen en de schutter scoorde de verdiende 0-1. Daarna kregen de vogels nog twee doelrijpe kansen, maar de Biltse keeper, Menno Vink redde twee keer fantastisch. De eerste helft was voor Zuidvogels en De Bilt had geen klagen met slechts 0-1 op het scorebord.

Anders

De tweede helft was volledig anders: FC De Bilt werd de bovenliggende partij. Pier Veldman liet zijn klasse zien en stelde met een mooie assist Robin Notenboom in de gelegenheid om de gelijkmaker te scoren (1-1). Iedouan Boussoufi draaide de Huizense verdedigers twee keer helemaal dol en schoot vervolgens twee keer op het doel: twee keer op de paal! Ook Robin kwam in scoringspositie, maar zijn schot ging net voorlangs. Het duurde tot de 80e minuut alvorens De Bilt kreeg wat het verdiende; Guillermo Ooft benutte de kans die ontstond na een mooie voorzet van Marcel Melissen (2-1). Hierna zetten Zuidvogels aan voor een slotoffensief, maar de Biltse verdediging hield goed stand en via de uitvallen van De Bilt leek de 3-1 meer voor de hand liggen. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd ging een kansrijk schot net over het Biltse doel, maar in de blessuretijd scoorde een meegekomen verdediger de gelijkmaker: via een schitterende omhaal werd het 2-2.

A.s. zaterdag gaat FC De Bilt naar het Langbroekse SVL.