Logo vierklank.nl
De duurzame ontwikkelingsdoelen zijn vastgelegd in 17 Sustainable Development Goals om van de wereld een betere plek te maken in 2030. SDG Nederland toert regelmatig rond om deze doelen breder uit te dragen. (foto Corné Ooms - Creative Commons)
De duurzame ontwikkelingsdoelen zijn vastgelegd in 17 Sustainable Development Goals om van de wereld een betere plek te maken in 2030. SDG Nederland toert regelmatig rond om deze doelen breder uit te dragen. (foto Corné Ooms - Creative Commons) (Foto: )

Biltse Week van Duurzaamheid

Van 9 tot 18 oktober organiseert Duurzaam De Bilt de ‘Week van de Duurzaamheid’. Op 9 oktober zijn de eerste activiteiten. Dan gaat het KNMI les geven over klimaatveranderingen aan diverse basisscholen in De Bilt en is het scholierendebat. 

In deze week kan iedereen op zijn eigen manier een activiteit organiseren, die bijdraagt aan een duurzame Biltse samenleving. Het is de derde keer dat Duurzaam De Bilt deze week organiseert. Elk jaar doen zowel particulieren als Biltse organisaties mee om dat te doen wat zij belangrijk vinden. De enige voorwaarde is dat de activiteit valt onder één van de 17 werelddoelen, die de VN vaststelde. Denk daarbij aan geen honger, onderwijs, water, welzijn en gezondheid en duurzame steden. Doel daarvan is dat gemeente De Bilt steeds duurzamer wordt. 

Mee doen
Wie ook mee wil doen in de Week van de Duurzaamheid kan zich aanmelden of contact opnemen via www.duurzaamdebilt.nl. Op deze site staan ook de activiteiten die plaatsvinden. Of volg op Facebook of mail met info@duurzaamdebilt.nl.

Duurzaam De Bilt is een samenwerking van BENG!, Biltsheerlijk, Werkgroep Fairtrade, Samen voor De Bilt en de Wereldwinkel. De gemeente De Bilt steunt deze activiteit.

(Joanne Penning)

Meer berichten