Op het veld en op de tribune was het afstand houden.
Op het veld en op de tribune was het afstand houden. Foto: Henk WIllemsen

FC De Bilt komt goed uit de startblokken

Afgelopen zaterdag was voor FC De Bilt de eerste officiële wedstrijd in de vorm van een bekerontmoeting tegen SV Geinoord. Geinoord, o.l.v. Gerrit Plomp (in het verleden zes jaar hoofdtrainer van FC De Bilt) probeerde compact te verdedigen om de aanvallers van De Bilt niet te veel kansen te geven. Dat lukte met veel kunst- en vliegwerk het eerste half uur heel behoorlijk.

In de 30e minuut scoorde Jelle Vliek na een prima aanval met een prachtige kopbal. Kort daarna flitste Pier Veldman langs zijn verdediger, die hem onreglementair afstopte. Aangezien dit al eerder gebeurde (gele kaart) kreeg de betreffende Nieuwegeiner z’n tweede ‘geel’ = rood en moest Geinoord met tien man verder. Het verbaasde niemand dat het voor rust 2-0 werd. Redouan Boussoufi speelde zich vrij om een hard schot af te vuren op het vijandelijke doel. De keeper kon die bal met veel moeite tegenhouden, maar Guillermo Ooft wist in de rebound de bal netjes in het doel te tikken.

Trekker
Na rust knokte Geinoord voor de aansluitingstreffer, maar de Biltse keeper, Meno Vink, is niet echt in de problemen gekomen. Aan de andere kant kreeg De Bilt voldoende kansen. Het was vaak een lust voor het oog, maar de aanvallers verzuimden het om de trekker definitief over te halen. Vlak voor tijd kreeg De Bilt een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Murat Soner schoot de bal heel netjes geplaatst in het doel. Deze 3-0 was tevens de eindstand.

Uit

De komende twee zaterdagen staan de uitwedstrijden in de bekercompetitie (tegen Pancratius en Bloemendaal) op het programma. Daarna start op 19 september de competitie met de thuiswedstrijd tegen Zuidvogels.