In deze lezersactie wordt een rondje circuit rijden op Zandvoort verloot.
In deze lezersactie wordt een rondje circuit rijden op Zandvoort verloot.

*lezersactie* Rondje rijden op circuit Zandvoort

Algemeen

Door Good4fun is een rondje circuit rijden op Zandvoort ter beschikking gesteld die verloot wordt onder de geïnteresseerden. 

Er wordt eerst theorie van het racen uitgelegd en je krijgt de baanreglementen te horen. De theorie wordt in groepsverband gegeven.

Daarna stap je in bij één van de instructeurs om 2 instructierondes mee op het circuit te rijden. Tijdens de instructierondes laat de instructeur je in de praktijk zien wat je zojuist in de theorie over circuitrijden hebt geleerd. De instructeur zal zoveel mogelijk de ideale lijnen rijden en je daarover vertellen. De instructeur zal vertellen wat de gevolgen kunnen zijn bij te laat remmen of te vroeg gas geven. 

Door het maximale uit de auto te halen kan er een zo snel mogelijke tijd worden neer gezet. Waar nodig vertellen zij wat over het circuit en de aandachtspunten vanwege bijvoorbeeld het weer. Tijdens deze instructierondes kun je vast wennen aan het circuitrijden en hoe het er op de baan aan toe gaat. Je rijd namelijk niet alleen op het circuit, er rijden meerdere circuitrijders om je heen. De baaninstructie is individueel, je bent verzekerd van veel persoonlijke aandacht en 1-op-1 begeleiding.

Na de instructierondes wissel je van stoel met de instructeur en kruip je zelf achter het stuur van de circuitauto. Je mag dan 2 rondes lang zelf op het circuit rijden. De instructeur rijdt met je mee een geeft je eventueel instructies om zo snel mogelijk over het circuit te rijden. De instructeurs hebben veel race ervaring. Zij zorgen er op en om de baan voor dat alles zo veilig mogelijk verloopt. De sessie duurt in totaal maximaal 15 minuten.

Winactie
Om in aanmerking te komen voor dit rondje circuitrijden stuur je een mail naar info@vierklank.nl met in het onderwerp Zandvoort. Het toegangsbewijs wordt onder de inzenders verloot. Iedereen ontvangt bericht.