Heidegebied Hollandsche Rading
Heidegebied Hollandsche Rading Foto: Hans Lebbe

Heide en Voetstappenpad

Algemeen

Onze regio is rijk aan heidegebieden die bovendien nu prachtig in bloei staan. Vanuit Hollandsche Rading kun je het Voetstappenpad rondom Hilversum lopen. Een wandeling van 28 kilometer. Je komt dan onder andere over de, vlakbij Hollandsche Rading gelegen, Hoorneboegse Heide en als je doorwandelt volgen ook de Bussummerheide, Westerheide en de Zuiderheide, om uiteindelijk weer in Hollandsche Rading terecht te komen. De wandeling wordt gemarkeerd met bijzondere voetstappen paddenstoelen met een heuse voetafdruk.

De foto is gemaakt op de Hoorneboegseheide. Een foto waar natuurlijk de heide een rol speelt. Om het niet te saai te maken wordt de heide gecombineerd met de overige begroeiing, het bewuste pad en niet in de laatste plaats het paaltje met de voetafdruk. Kleuren zijn belangrijk in de foto, vooral het paars van de heide. Bij deze fotografie is een zogenaamde standaardzoom ideaal. Je beschikt dan over een gematigde groothoek en een lichte tele in één objectief. Wel zo handig als je een flinke wandeling maakt en je bepakking zo licht mogelijk wil houden.

In de zomerperiode wordt er elke week een foto van de Bilthovense fotograaf Hans Lebbe gepubliceerd met zijn verhaal over plaats, achterliggende gedachte en gebruikte techniek. Kijk ook eens op zijn website hlpimages.nl