Logo vierklank.nl
Henny en Ash tonen trots hun minibieb en nodigen iedereen uit om hiervan gebruik te maken.
Henny en Ash tonen trots hun minibieb en nodigen iedereen uit om hiervan gebruik te maken. (Foto: )

Emma’s Corner minibieb in Maartensdijk

door Kees Diepeveen

Henny Drieenhuizen en haar partner Ash Kranenborg lezen veel. Het gevolg hiervan is dat zij over heel veel boeken beschikken. Toen ontstond het besef dat dit mogelijkheden geeft om ook anderen hiervan te laten genieten en zo mogelijk meer mensen aan het lezen te krijgen. Ook de kinderen.

Al snel was het idee geboren om een minibieb te plaatsen in de eigen voortuin aan de Emmalaan 4 in Maartensdijk. Henny: ‘ Begin juni hebben we een mooi waterdicht drie boekenplanken hoog huisje overgenomen en daarin eigen boeken gezet en boeken die mensen gelijk zelf kwamen plaatsten. Ongeveer twee weken later hebben we een fietstour langs alle ons bekende minibiebs gedaan om daar boeken te brengen en leuke boeken mee te nemen om in de eigen minibieb te plaatsen. Dit om de inhoud goed divers te houden. We hebben een minicollectie van Nederlandse, Engelse en kinderboeken. Vanaf 19 juni zijn we officieel gestart’. Omdat Henny één van de beheerders is van de facebookpagina Maartensdijk! kon zij het initiatief al onder de aandacht van de 1300 leden brengen.

Kinderboeken

‘Het principe van de minibieb is dat mensen boeken kunnen ruilen, nemen, geven en delen’ aldus Henny. ‘Elk genre is welkom maar we willen wel graag dat de boeken in goede staat zijn. Iedereen leest graag een net boek. Voor kinderboeken is het verzoek om geen oudere uitgaven te plaatsten dan het jaar 2000. De huidige generatie leest oudere boeken niet. Tot op heden wordt er redelijk gebruik gemaakt van de minibieb en vindt er ook al ruiling plaats. Omdat we zoveel boeken in voorraad hebben proberen we om de twee weken een deel van de boeken te verversen. Zo blijft het boekenbestand actueel. Soms maak ik een praatje met mensen die gebruik maken van de minibieb en kan af en toe zelfs van advies dienen. Tot op heden is het een bemoedigend begin van onze minibieb’. 

Alleszins de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen. 

Meer berichten