Logo vierklank.nl
Klompenpad De Zodden
Klompenpad De Zodden (Foto: Hans Lebbe )

Zodden en luchten

In de gemeente De Bilt zijn veel verschillende landschappen te vinden. Bossen, polders, landgoederen met hun markante landhuizen, maar ook natuurgebieden. Een mooi voorbeeld is het natuurgebied de Westbroekse Zodden gelegen tussen Westbroek en Hollandsche Rading. De foto is gemaakt vanaf de Kanaaldijk. De lijnen van waterwegen en paden komen samen op de horizon en de prachtige en typisch Hollandse wolkenlucht geeft een aparte dimensie aan dit specifieke landschap.

Op zo’n wandeling – in dit geval volgden we het Klompenpad - gaat altijd de groothoek mee. Je kunt hiermee een mooi overzicht van het landschap maken, waarbij zowel de voorgrond als de wolkenlucht volop meedoen. Je verbeeldt op deze manier de uitgestrektheid van De Zodden. Daarna zorg je dat de kleuren en de details maximaal tot hun recht komen in de uiteindelijke foto.

In de zomerperiode wordt er elke week een foto van de Bilthovense fotograaf Hans Lebbe gepubliceerd met zijn verhaal over plaats, achterliggende gedachte en gebruikte techniek. Kijk ook eens op zijn website hlpimages.nl

Meer berichten