Logo vierklank.nl

Dat wil ik ‘effe’ kwijt…

Respect in Coronatijd

Er is al veel over Corona gezegd en geschreven. Inmiddels hebben we meer mogelijkheden gekregen door versoepeling van de maatregelen, maar er is nog veel onzekerheid. Ondanks de beperkingen heb ik ook veel positiefs ervaren:

De vele zonuren waardoor we elkaar toch buiten, gezond (waarvoor dankbaar) hebben kunnen ontmoeten en we van de mooie natuur in onze gemeente hebben kunnen genieten. Andere hobby’s waar ineens tijd voor was; in de supermarkt (u komt van rechts, gaat u maar voor); ha, ha’.

In tijden van Corona hebben we meer aandacht voor elkaar gekregen en voor helpen we als dat nodig is. Al was er helaas ook respectloosheid in het omgaan met elkaar! Dat is jammer. Juist in deze tijd.

Ik hoop dan ook dat we in de toekomst oog en oor voor elkaar zullen blijven houden: privé, in de werksfeer, in de politiek....

Misschien is een oefening in geweldloze communicatie een goed idee voor de gemeenteraad. Ik heb een lezing hierover gevolgd en vond dit heel zinvol. Empathisch naar elkaar luisteren en zoeken naar de overeenkomsten i.p.v. de verschillen.”

Annelies Brielsman 

Meer berichten