Logo vierklank.nl

Gratis zomerlessen Qigong

Gezondheid is belangrijk, dat is een van de dingen die men van het coronavirus heeft geleerd. Vrij en goed kunnen ademen is een rijkdom. Met qigong kun je daarin op een ontspannen manier oefenen. 

Ook dit jaar verzorgen Yin in Yang en stichting Mens De Bilt zomerlessen qigong; dit jaar op drie vrijdagochtenden plaats in natuurgebied Houdringe. Deelname is gratis.

Qigong is een Chinees woord dat je ongeveer kunt vertalen als het ambacht om met je levensenergie te werken. Het bestaat uit eenvoudige bewegingen die geen bijzondere vaardigheden van je vragen. Het fijne is dat je het op elke leeftijd en met elke conditie kunt beoefenen. De docent heeft ervaring met het geschikt maken van de oefeningen voor mensen die lichamelijke klachten hebben. Docent Emile Weesie zegt over de lessen: ‘Ik geef die buitenlessen al zo’n 13 jaar met veel plezier. In het bos kun je pas echt ontdekken wat de oefeningen met je doen’. 

Data: 24 en 31 juli, en 7 augustus, telkens van 10.00 tot 11.00 uur. Verzamelen is om 9.45 uur bij de Baronbrug aan de Visserssteeg. Aanmelden en inlichtingen: emile@yininyang.nl, tel. 06 22918560. Groepsgrootte: maximaal 20 deelnemers. Uiteraard worden de voorzorgsmaatregelen om te verspreiding van corona tegen te gaan in acht genomen.

Meer berichten