Logo vierklank.nl
Volle aandacht en prachtige muziek voor het goede doel.
Volle aandacht en prachtige muziek voor het goede doel. (Foto: )

Uniek concert Huize Gaudeamus

Vanwege de Coronamaatregelen vond afgelopen zondag, voor het eerst in het 90-jarig bestaan, een muziekuitvoering plaats in de tuin van Huize Gaudeamus aan de Gerard Doulaan in Bilthoven. 

Zo'n 60 muziekliefhebbers waren getuige van een prachtig concert door het Matangi Strijkkwartet, een vooraanstaand ensemble op het gebied van de Nederlandse 'kamermuziek'. Het grootste deel van het programma bestond uit een serie strijkkwartetten van Beethoven met als hoogtepunt het Molto Adagio, waaraan de componist toevoegde: 'Si tratta questo pezzo con molto di sentimento'. Daarnaast speelde Matangi enkele composities van slechts 90 seconden. Deze maken deel uit van een project om geld in te zamelen van door de Coronacrisis getroffen componisten. 

Meer informatie over dit project, getiteld #90seconds, is te vinden op www.voordekunst.nl.

1945
Overigens stonden op 4 november 1945 al eens tientallen muziekliefhebbers vanwege ruimtegebrek in de tuin te luisteren toen binnen het eerste concert plaatsvond na de Tweede Wereldoorlog. Gezien de positieve ervaringen met dit eerste tuinconcert na Corona overwegen de organisatoren in augustus opnieuw een dergelijk concert te houden. (Henk Zandvliet)

Meer berichten