Logo vierklank.nl
Ad en Hilda krijgen een ererondje op de platte kar door het dorp.
Ad en Hilda krijgen een ererondje op de platte kar door het dorp. (Foto: )

Ad en Hilda Verhoef op platte kar door Westbroek

Een rondje door hun dorp Westbroek op de platte kar kwam als een volslagen verrassing voor Hilda en Ad Verhoef. Het bestuur van het Dorpshuis Westbroek had dit corona-afscheid in stijl en alle stilte georganiseerd. Zo konden de vertrekkende beheerders van het Dorpshuis op deze aparte manier nog van heel veel mensen afscheid nemen.

door Kees Diepeveen

De voorzijde van het dorpshuis was versierd met een groot spandoek met daarop de tekst: ‘Bedankt Ad en Hilda’ en ‘Goede start Natasja’. In het dorpshuis hadden zich vele mensen verzameld om het officiële moment van de sleuteloverdracht bij te wonen. Na enkele lovende woorden van voorzitter Arjen de Snoo aan het vertrekkende beheerdersechtpaar was het de beurt aan Ad Verhoef om nog even kort terug te kijken op het 11 jarige beheer van het dorpshuis, dat na de grote verbouwing de wind in de zeilen kreeg. Vervolgens vond de sleuteloverdracht plaats aan de nieuwe beheerder van het dorpshuis Natasja van Barneveld plaats. Om te laten zien dat ze echt weggaan liet Ad aan Natasja zijn naamplaatje zien dat hij van de gevel had gehaald. 

Dorpsreünie
Nadat Ad en Hilda van de schrik bekomen waren namen ze plaats op de platte kar en met Jaap Kalisvaart op de bok werd een ronde door het dorp gemaakt. Er werden plaatsen aangedaan, waar veel van de lokale verenigingen zich verzameld hadden om hen te bedanken voor al die jaren van goede samenwerking. Verenigingen als de Westbroekse Ondernemers Club, het koor Sparks of Joy, de toneelvereniging CPJ, de Oranjevereniging, Vriendenkring, Westbroeks Repair-café en ook basisschool ’t Kompas als vaste gebruiker van de gymzaal had een bijdrage. Er waren veel mensen uitgelopen. Daarmee ontstond een spontane dorpsreünie op straat. Dit was het eerste moment dat er weer iets voor het hele dorp was na maanden van Corona waarin allerlei activiteiten zoals de feestweek rond Koningsdag, in het water waren gevallen. Voor Ad en Hilda Verhoef een hele leuke en terechte verrassing.

Vliegend
Voor de nieuwe beheerder Natasja van Barneveld een vliegende start om het Dorpshuis het kloppende hart van het dorp te laten zijn. Zij wordt daarin ondersteund door een groot vrijwilligersteam. Een groep enthousiaste Westbroekers, die helpen met bediening, schoonmaak en technische- en onderhoudswerkzaamheden. Vanaf 1 augustus vangen haar werkzaamheden officieel aan.

Meer berichten