Logo vierklank.nl
Mees en Milou blinken beide uit in sport.
Mees en Milou blinken beide uit in sport. (Foto: )

Leerlingen met talent in groep acht

In het onderwijs is in elke groep wel een leerling te vinden met een talent. Binnen de muziek, op het toneel, maar ook op sportgebied. Mees en Milou, leerlingen van groep acht op de Julianaschool in Bilthoven, houden zich fanatiek bezig met schaken en tennis. En zij blinken daarin uit.

door Walter Eijndhoven

Mees is een schaaktalent en vindt het leuk om de strijd aan te gaan met andere schakers. ‘Ik leerde het spel van mijn vader’, vertelt Mees. ‘Maar na vele wedstrijdjes kwam ik erachter dat ik schaken niet alleen leuk vind, maar dat ik ook talent heb hiervoor. Vooral de tactische kant van het schaken ligt mij’. Mees speelt vaak tegen zijn vader, maar ook tegen vrienden. En hij wint vaak. Hij besloot mee te doen aan toernooien. Mees: ‘Eén keer in de drie maanden doe ik mee met een toernooi en hierbij heb ik al veel partijen gewonnen. Ook op school heb ik al twee keer gewonnen. Ik vind het heel gaaf om mee te doen met een toernooi, maar een gezellig partijtje met vrienden vind ik ook leuk hoor’.

Toernooien
Milou uit groep acht houdt zich fanatiek bezig met tennis. ‘Sinds mijn zevende jaar ben ik lid van TC Bilthoven. Alle balsporten vind ik leuk, maar tennis in het bijzonder. Ik werd lid van de tennisclub en startte met trainingen. Eerst kreeg ik les met een zachte, rode bal en later met een oranje bal’. Milou merkte dat zij het tennis steeds beter onder de knie kreeg en er talent voor had. Milou: ‘Binnen een jaar mocht ik al meedoen met de selectietraining. Om nog beter te worden in tennis volg ik nu privélessen, ook in de winter’. Al snel schrijft Milou zich in voor officiële wedstrijden en vele daarvan wint zij. Inmiddels doet zij ook mee aan brons-, zilver- en goud toernooien voor de jeugd. ‘Dit jaar speel ik een stuk minder, dankzij het Coronavirus, maar ik train wel heel veel. Drie keer in de week heb ik tennistraining en daarnaast doe ik nog aan conditietraining. Behalve de verplichte trainingen en wedstrijden, speelt Milou ook graag voor haar lol. Milou: ‘Mijn moeder is vijf jaar geleden ook lid geworden van de tennisclub, dus ik speel ook vaak met haar’.

Milou wil graag verder binnen de tennissport. ‘Ik sta nu ongeveer op de zestigste plaats binnen de categorie “meisjes tot en met twaalf jaar” in Nederland, maar gemiddeld sta ik op de dertigste plaats. Dus ik zie wel hoe het verder gaat met tennis. En anders kan ik ook gaan lesgeven. Dat lijkt mij ook heel leuk’.

Meer berichten