Logo vierklank.nl
Groep 8 eet gezamenlijk op school.
Groep 8 eet gezamenlijk op school. (Foto: )

De Regenboog in De Bilt

De aanstaande verhuizing van Basisschool De Regenboog in De Bilt heeft geen invloed gehad op de afronding van groep 8. De overgang van de Regenboog van het tijdelijk onderkomen in het Lichtruim naar de nieuwe school aan de Aeolusweg vindt plaats in de laatste week van de vakantie. Het afscheid van groep 8 is dan al geweest. Enige verschil is dat er al wat verhuisdozen staan. Natuurlijk blijft het voor de leerlingen van groep 8 een heel bijzonder jaar wat hen altijd zal bijblijven.

door Kees Diepeveen

Cecile Eurlings die samen met collega Frank de Bruin groep 8 van de Regenboog onder haar hoede heeft vindt dat het thuiswerk niet tot grote veranderingen geleid heeft in leerprestaties; ‘Vanaf februari vindt er in het leerprogramma van groep 8 veel herhaling plaats. Daardoor was de lesstof goed digitaal aan te bieden. Een enkele leerling zal vast minder gepresteerd hebben en er zullen ook kinderen zijn, die thuis extra geleerd hebben’. Overall verwacht zij weinig verschil in leerprestaties.

Keuze
Advisering en keuze voor vervolgonderwijs was al rond voor de coronacrisis. Cecile: ‘In een normaal jaar kan de Cito-eindtoets er nog toe leiden dat we bij een enkele leerling een heroverweging moeten maken over de advisering wanneer kinderen hoger scoren op een Citotoets dan hun advisering is. Dat heeft dit jaar niet plaats gevonden. De afgelopen jaren zijn dit 1 à 2 kinderen geweest waarbij we dit moesten doen. De Citotoets is veelal een bevestiging van wat je al weet’.

Thuisonderwijs
De kinderen van groep 8 waren al bekend met Snappet, een online manier van werken. Dit kon heel makkelijk ingezet worden voor het thuisonderwijs. Daarnaast zijn de mogelijkheden van google uitgebreid zoals het werken met Google Classroom Zo werd een goed programma neergezet voor de kinderen. Cecile Eurlings: ‘We hebben regelmatig persoonlijk contact gehad met de kinderen via Google Hangouts en meerdere momenten dat we met de hele klas online waren om een gezamenlijke activiteit te doen. We zijn de periode al met al best goed doorgekomen, maar het was toch heel fijn toen we weer naar school mochten en gewoon weer op de normale manier les konden geven. Dat hadden we echt wel gemist’.

Eindmusical en afscheidsavond
Aan de eindmusical waren wat aanpassingen noodzakelijk. De opvoering voor de opa’s en oma’s kon dit jaar niet doorgaan. Daarom krijgen alle kinderen dit jaar een USB-stick mee naar huis om thuis met hun opa en oma de musical te kunnen kijken. De afscheidsavond ziet er dit jaar ook anders uit. Cecile Eurlings: ‘Door de 1,5 meter regel mogen er een beperkt aantal volwassenen in de theaterzaal. Daarom voeren we dit jaar de musical twee keer op. Tussendoor is er dan een moment dat alle ouders tegelijkertijd aanwezig zijn om nog even gezellig bij elkaar te zijn’.

Kamp
Helaas kon het kamp dit jaar niet doorgaan. Hiervoor zijn “Kampdagen” op school georganiseerd. Tijdens deze 3 dagen zijn activiteiten gedaan als: chaosspel, levend stratego (in het bos), fietsspeurtocht, zwemmen, gezamenlijk eten op school, een gps speurtocht door de wijk met als afsluiting vossenjacht met de leerkrachten en een groep ouders. Cecile Eurlings:’ Daarnaast heeft groep 8 de mazzel dat er een aantal enthousiaste ouders van leerlingen van groep 8 zijn die voor de kinderen van 16 op 17 juli nog een kamp hebben geregeld op een camping in Baarn. Op die manier hopen we dat ondanks de corona de kinderen toch een leuk afscheid van de basisschool gehad hebben’.

Meer berichten