Logo vierklank.nl
De hele zomervakantie is weer van alles te doen in gemeente De Bilt.
De hele zomervakantie is weer van alles te doen in gemeente De Bilt. (Foto: )

Zomerprogramma Mens van start

Het zomerprogramma 2020 van Mens De Bilt gaat van start: Van maandag 20 juli tot en met vrijdag 4 september kunnen inwoners van alle zes kernen van gemeente De Bilt zich weer inschrijven voor één of meerdere activiteiten en/of workshops bij Mens De Bilt. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mail of telefonisch contact opnemen.

door Walter Eijndhoven

Het is de medewerkers en vrijwilligers van Mens De Bilt opnieuw gelukt een leuk programma samen te stellen voor alle inwoners, met een breed scala aan activiteiten, zowel binnen als buiten. Belangstellenden kunnen weer kiezen uit activiteiten op het gebied van Bewegen, Culinair, Ontspanning, Amusement, Creatief en Mind & Body.

Buurtbabbels
Ieder jaar starten wij in februari met de samenstelling van ons programma’, vertelt sociaal werker Wilma van Poelgeest. ‘De leuke activiteiten van het zomerprogramma in voorgaande jaren worden ook het jaar erop weer door ons aangeboden. Op die manier krijgen wij een mix van leukste activiteiten van voorgaande jaren. Natuurlijk worden elk jaar ook weer nieuwe cursussen en workshops aangeboden. Nieuw dit jaar is onder andere de “Buurtbabbels”, waarbij twee sociaal werkers een praatje komen maken in de buurt. Zo komen wij ook te weten wat leeft onder de mensen binnen de zes kernen’.

Workshops
Veel ideeën ontstaan spontaan op de vraag ‘Wat wil jij doen deze zomer?’ Door te brainstormen ontstaan zo de leukste ideeën. Ook dit jaar is dat weer gelukt. Alle activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding van maximaal een paar euro en zijn allemaal laagdrempelig. Van Poelgeest: ‘Belangstellenden kunnen alle activiteiten op onze website vinden. Ons aanbod is echt voor iedereen. Wat te denken van een workshop om samen te sparen voor een goed doel? Of een sportdag voor kids? Verder hebben wij een workshop filosoferen voor beginners, een lezing over koolhydraten en suikers, een rouwcafé, minder zout eten, samen breien (of haken) of een Ibiza ketting maken. Natuurlijk kun je ook creatief leren schrijven, lekker gaan sjoelen, Tai Chi beoefenen in het Houdringebos of op excursie in de Westbroekse Zodden, naar een bootcamp, gaan free-runnen, hockeyen of voetballen of fotograferen tijdens een stiltewandeling in het Houdringebos. En wat te denken van een bezoek aan de Botanische Tuinen in Utrecht? Of tekenen in het Van Boetzelaerpark? Natuurlijk kun je ook gewoon een wandeling maken in de Ridderoordse bossen of Noord-Houdringe/ Panbos. De activiteiten vinden plaats op diverse locaties binnen gemeente De Bilt.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via servicecentrumdebilt@mensdebilt.nl of telefonisch via 030 7440595. Voor informatie over activiteiten in Servicecentrum Maartensdijk kunt u contact opnemen met servicecentrummaartensdijk@mensdebilt.nl of telefonisch via 0346 214161. Het zomerprogramma is te vinden via de website www.mensdebilt.nl onder ‘Uitgelicht’ - ‘Zomerprogramma 2020’. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Wilma van Poelgeest: w.vanpoelgeest@mensdebilt.nl of telefonisch 06 47296337, aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag.

Meer berichten