Logo vierklank.nl
Na een ererondje op het kunstgrasveld was er voor iedereen een diploma en medaille.
Na een ererondje op het kunstgrasveld was er voor iedereen een diploma en medaille. (Foto: )

Avondvierdaagse Nova Edition

Vorige week liepen 50 kinderen van Nova een speciale editie van de avondvierdaagse.
Kinderen zouden dit jaar niet met school de avondvierdaagse lopen. Bij een paar enthousiastelingen van Nova ontstond daarom het idee om de avondvierdaagse voor de jeugd te organiseren, want de avondvierdaagse is altijd een mooie afsluiting van het schooljaar. Corona gooide natuurlijk eerst roet in het eten, maar de maatregelen werden versoepeld en de landelijke organisatie van de avondvierdaagse kwam zelf ook met een mooie oplossing: de ‘Avondvierdaagse Home Edition’. Kinderen kunnen zo toch de avondvierdaagse lopen; niet in hele grote groepen, maar met bijvoorbeeld hun gezin of vriendjes en vriendinnetjes.

Groepen
Nova besloot toen om de Avondvierdaagse Nova Edition te organiseren. Want lopen met je team en andere vriendjes, vriendinnetjes of broertjes en zusjes leek ze veel gezelliger? Op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag liepen de F, E en D in verschillende groepen vijf kilometer onder begeleiding van ouders en trainers.

Intocht
Aan het einde van hun laatste route liepen alle kinderen bij Nova een ererondje op het kunstgrasveld. Om het hele veld stonden familie en vrienden te klappen. Daarna kregen alle avondvierdaagselopers de enige echte avondvierdaagsemedaille en een diploma van voorzitter Pieter Keuning en Steven Bakker, bestuurslid (jeugd)technische zaken.

Als afsluiting van de Avondvierdaagse Nova Edition aten de kinderen en ouders bij Nova. De kinderen zaten binnen aan lange tafels, de ouders buiten aan speciale familietafels op het 1,5 meter-terras. 

Wie evenals de Nova-leden de avondvierdaagse wil lopen en een avondvierdaagsemedaille wil ontvangen kan dat tot en met 31 augustus nog doen: Kijk www.avond4daagse.nl.  (Renske van Kempen)

Meer berichten