Logo vierklank.nl
Onlangs was er weer werk voor de Kinderburgemeester bij de afsluiting van Bakpret in Maartensdijk.
Onlangs was er weer werk voor de Kinderburgemeester bij de afsluiting van Bakpret in Maartensdijk. (Foto: Henk van de Bunt)

Kinderburgemeester Carmen blijft nog een jaar

De zittingsperiode van kinderburgemeester Carmen Braak is met een jaar verlengd tot september 2021. Ouders, school en college willen haar graag de gelegenheid geven om alsnog haar rol als kinderburgemeester te kunnen vervullen bij al die festiviteiten die zij door de coronabeperkingen heeft moeten missen.

Carmen is de eerste kinderburgemeester van de gemeente De Bilt. In deze functie geeft zij kinderen en jongeren een zichtbare stem in het openbaar bestuur. Dat heeft zij met veel plezier gedaan vanaf september 2020 toen zij in de raadsvergadering werd geïnstalleerd. Aan haar vertegenwoordigende rol voor de gemeente kwam in maart een abrupt einde door de coronapandemie waardoor juist de belangrijke evenementen niet door konden gaan, waaronder Koningsdag, het Oranjeconcours, de Nationale Herdenking 4 mei, Bevrijdingsdag en Veteranendag. Carmen vindt het zelf jammer dat zij tijdens de herdenking op 4 mei haar gedicht niet kon voordragen, niet samen met haar klasgenoten het bevrijdingsvuur onze gemeente kon binnenlopen, geen prijs mocht uitreiken bij het Oranjeconcours en niet met de burgemeester mee is geweest om een honderdjarige te feliciteren.

‘Ik ben blij dat ik nog een jaar met Carmen mag doorwerken. Ik was stiekem wel een beetje trots als ik zag hoe zij op een rustige en vrolijke manier onze gemeente vertegenwoordigde en ik naast haar stond. Maar ook in haar eentje wist zij gezicht te geven aan onze gemeente. Ik kijk uit naar al die leuke en serieuze evenementen waar we samen naartoe zullen gaan’, aldus de ‘grote’ burgemeester Sjoerd Potters.

Volgens de procedure zou de werving van een nieuwe kinderburgemeester deze maand moeten starten. Vanwege de coronacrisis is het proces van werving, de verkiezing, installatie en inwerkperiode, met veel onzekerheden omgeven: een extra reden om met veel plezier met Carmen verder te werken. Carmen wordt in de eerste raadsvergadering na de zomer op 24 september opnieuw geïnstalleerd.

Meer berichten