Logo vierklank.nl
Voor de geslaagden was de loper uitgelegd.
Voor de geslaagden was de loper uitgelegd. (Foto: Reyn Schuurman)

Diploma-uitreiking Aeres VMBO Maartensdijk

Voor elke examen-leerling is het ook een hele bijzondere tijd. De leerlingen zouden eigenlijk examen moeten doen, maar door het Coronavirus heeft dat niet kunnen doorgaan. Op het Aeres VMBO Maartensdijk kregen alle leerlingen op 4 juni te horen dat ze daadwerkelijk geslaagd waren. 

In deze bijzondere tijden is het ook voor jongeren niet mogelijk om feestjes te geven. Bij de leerlingen van het Aeres VMBO hakte dat er ook zeker in. Geen feestjes om de vier jaar met z’n allen mooi af te sluiten. Daar hadden ze het volgende op bedacht: Op 1 juli moesten de geslaagden (in verschillende tijdschema’s) langs komen om zijn diploma op te halen. Per klas was er een uur uitgetrokken om gediplomeerd te worden. 

De school heeft zijn uiterste best gedaan om er toch nog een ‘feestje’ van te maken. Het was hartstikke leuk geregeld. Achter, naast de stal, stond een BBQ/Grill-bedrijf die vleeshapjes aan het bereiden was. Muziek was ook aanwezig. En anderhalve meter tussen elke tafel. Leerlingen kwamen ook zeer tevreden terug. Veel blije en breed glimlachende gezichten. De geslaagden vonden dat alles goed en leuk geregeld was en konden goed gemutst - met een vakantie als tussenstop - op weg naar ROC of MBO. 

door Dirk Steenaart

Meer berichten