Logo vierklank.nl
Wielerronde 2019.
Wielerronde 2019. (Foto: )

Wielerronde Westbroek gaat niet door

Ondanks de versoepelingen die het kabinet aankondigde per 1 juli, gaat de inmiddels bekende Wielerronde Westbroek niet door. Er lijkt ruimte voor het evenement eind augustus, maar vooral de anderhalve meter maatregel trekt een streep door de Wielerronde. De organisatie hoopt volgend jaar weer een nieuwe, spannende Wielerronde te kunnen neerzetten.

‘Normaal gesproken waren de voorbereidingen al in volle gang om ook dit jaar weer een spannende Wielerronde neer te zetten’, vertelt Jan Hennipman uit Westbroek. ‘Dit jaar is dat, vanwege het coronavirus, stilgelegd’. ‘Nog even hoopten wij dat er eind augustus meer ruimte zou komen, om de Wielerronde alsnog te organiseren’, vult organisator Pieter Wijnen aan. ‘Maar de gemeente moet hiervoor een vergunning verstrekken en de anderhalve meter maatregel moet worden gewaarborgd. Dat maakt het voor ons, als organisatie heel moeilijk. Het gaat bij de Wielerronde niet alleen om het fietsen, maar juist de sociale verbondenheid, de gezelligheid en het onderlinge contact maken dit evenement tot een groot dorpsfeest’.

In Westbroek vinden jaarlijks meerdere evenementen plaats. De Oranjevereniging rond Koningsdag en eind augustus de Wielerronde en de Vakantiebijbelweek. Hennipman: ‘Misschien was het leuk om samen met de Vakantiebijbelweek en de Oranjevereniging iets te organiseren, maar veronderstel dat één persoon toch corona heeft. Daar willen wij niet aan denken’.

Website
Ondanks het coronavirus heeft de organisatie niet stilgezeten. Samen met Kees Hasenaar (jr.) werd aan een nieuwe website gewerkt. Wijnen: ‘Met gepaste trots hopen wij dat iedereen een kijkje neemt op onze website: www.wielerrondewestbroek.nl. Hierop kun je ook een terugblik op afgelopen jaren vinden, zodat je in ieder geval achter de laptop nog kunt nagenieten van al die mooie voorgaande Wielerrondes’.

Goede doel
Hennipman en Wijnen vragen nog extra aandacht voor de Stichting Spieren voor Spieren. De Wielerronde steunt dit goede doel al vele jaren. Net als andere goede doelen, zal ook deze stichting de gevolgen merken van het coronavirus. Wie het werk van Spieren voor Spieren toch wil steunen kan daarvoor contact opnemen met Dorpsvereniging Wielerronde Westbroek via info@wielerrondewestbroek.nl. ‘Eind augustus hopen wij het sponsorbedrag alsnog te kunnen overmaken om hun goede werk te ondersteunen’, vertelt Hennipman.

De organisatie vraagt om begrip voor deze keuze en hoopt iedereen weer te zien op 28 en 29 augustus 2021, op de elfde Wielerronde Westbroek. Hennipman: ‘Mogelijk door corona zijn veel racefietsen verkocht en hebben velen gemerkt dat fietsen leuk en gezond is. Ook onze Wielertoervereniging Westbroek kreeg er nieuwe leden bij. Volgend jaar gaan wij ervan uit dat meer lokale deelnemers zich aanmelden voor onze elfde Wielerronde’.

door Walter Eijndhoven

Meer berichten