Logo vierklank.nl
Jannie van Rossum (links) en Nathalie Schaafsma zijn er klaar voor.
Jannie van Rossum (links) en Nathalie Schaafsma zijn er klaar voor. (Foto: )

De Cholesterol Check hervat

Bij DA-drogist Van Rossum in Maartensdijk wordt vanaf woensdag 8 juli weer een cholesterolcheck gehouden. Ook wordt weer bloedsuiker geprikt en bloeddruk gemeten

door Henk van de Bunt

Een lichaam heeft cholesterol nodig als bouwstof voor lichaamscellen; zonder cholesterol is het niet mogelijk om nieuwe celwanden en zenuwvezels te maken. Een klein gedeelte komt rechtstreeks uit de voeding. Normaal gesproken maakt het lichaam precies zo veel cholesterol aan als nodig is. Een teveel is schadelijk. Teveel cholesterol verhoogt het risico op hart- en vaatziekten.

Jannie van Rossum vertelt: Wij geven na een ‘coronabreak’ weer de mogelijkheid je cholesterol te checken. Je ontdekt binnen enkele minuten of je cholesterolniveau in orde is. Als je cholesterolniveau aandacht nodig heeft, dan is het belangrijk om dat te weten. Op basis van de meting krijg je een persoonlijk leefstijladvies’. 

Vervolgacties
Nathalie Schaafsma (fysiotherapeut en lifestyle expert) zal er op de woensdagen 8, 15 juli en 29 juli van 16.00 tot 18.00 uur ook bij zijn om vragen te beantwoorden. Zij kan nog andere belangrijke waarden meten en advies op maat geven. Nathalie vertelt: ‘Op de dagen dat ik er ben bij DA-Van Rossum kunnen mensen ook hun gezondheid laten checken (vetpercentage, BMI, orgaanvet, bloeddruk, buikomvang) en er is ruimte om vragen te stellen op het gebied van leefstijlverandering en/of klachten. Uiteraard geef ik ook tips én is er een aanbieding, waarvoor mensen zich kunnen inschrijven.

Gezondheidrisico
Jannie van Rossum: ‘Doordat wij de mogelijkheid geven om cholesterol te testen kunnen onnodige gezondheidsrisico’s mogelijk voorkomen worden. Afhankelijk van de uitslag krijgt men na de meting een persoonlijk leefstijladvies over eventuele vervolgstappen. Met aanpassingen in de voeding, meer bewegen en stoppen met roken kun je namelijk stappen maken je risico op hart- en vaatziekten te verlagen’. Graag van tevoren een afspraak maken zowel voor Nathalie Schaafsma als voor Agaath van Klaveren of Jannie van Rossum (beiden van de DA-drogisterij) via info@drogisterijvanrossum.nl.

Meer berichten