Logo vierklank.nl
Bezoekers ontdekken het beeldenlabyrint bij het atelier de kooi van Jits Bakker in De Bilt.
Bezoekers ontdekken het beeldenlabyrint bij het atelier de kooi van Jits Bakker in De Bilt. (Foto: )

Cultureel weekend atelier Jits Bakker

De jaarlijks terugkerende open dagen tijdens de zomerperiode vinden aankomend weekend plaats in atelier ‘de kooi’ en het aangrenzende beeldenlabyrint van kunstenaar Jits Bakker. 

Ondanks de versoepelingen die de regering onlangs heeft aangekondigd, heeft de Stichting Jits Bakker Collectie gekozen voor een aanpak waarbij de veiligheid van de bezoekers gewaarborgd kan worden. Geïnteresseerden kunnen kosteloos een zogeheten ‘tijdslot’ reserveren op 4 of 5 juli via een formulier op Facebook of via de website jitsbakkercollectie.com.

Zomeratelier
Het ‘open zomeratelier’ vindt vrijwel ieder jaar plaatst in het atelier van de beroemde kunstenaar, het kunstdomein waar de beeldhouwer, schilder, glaskunstenaar, graficus en sieradenmaker ruim vijftig jaar werkte aan uiteenlopende opdrachten. De open dagen bieden, mede vanwege de mogelijkheid om een uitgebreide rondleiding van circa veertig minuten te volgen, een uniek inkijkje in het reilen en zeilen van een van Nederlands’ bekendste beeldend kunstenaars.

Tijdslot
‘Een groot gedeelte van de collectie is in de openlucht te bezichtigen, daar hebben we geluk mee. Het beeldenlabyrint is zelfs groot genoeg om meerdere groepen te kunnen ontvangen. Ondanks dit gegeven, houden wij graag zicht op het aantal bezoekers, aangezien het op sommige momenten in het verleden opeens erg druk kon worden’, vertelt Tibo van de Zand van de Stichting Jits Bakker Collectie. ‘Bij aanvang van het tijdslot wordt er een interessante rondleiding verzorgd, bij grotere groepen vinden er twee rondleidingen plaats. Men kan uiteraard ook zelfstandig rondkijken in het atelier en het beeldenlabyrint’, aldus Van de Zand. Rondleidster Wilma van der Veen ziet uit naar de open dagen: ‘Naast het feit dat we gebruik maken van een tijdslot, hebben we ook de routing aangepast en hebben we allerlei andere maatregelen getroffen. Zo kan iedereen rustig genieten van de veelzijdige kunstcollectie’. Gratis aanmelden kan via info@jitsbakker.com

Meer berichten