Logo vierklank.nl
Ook de allerkleinsten kwamen trouw trainen.
Ook de allerkleinsten kwamen trouw trainen. (Foto: )

Groepslessen JKE Sports in open lucht populair

Het seizoen van alle sportverenigingen is in maart abrupt beëindigd door de coronacrisis. Toen duidelijk werd dat deze periode wel eens heel lang kon duren gingen verenigingen na de eerste versoepelingen van de bepalingen op zoek naar manieren om wel te kunnen sporten. 

Er werden allerlei creatieve opties ontwikkeld waardoor verenigingen en sportscholen hun leden toch sportief konden bezighouden. Eén van die sportscholen is JKE Sports uit De Bilt, een sportschool voor kickboxen, die dagelijks groepslessen in de open lucht organiseerde op het grasveld tegenover het gemeentehuis.

De ondernemer in Joey Echter (eigenaar van JKE Sports in De Bilt) kwam direct naar voren toen bleek dat de coronacrisis wel eens lang kon gaan duren. De sportschool moest op slot en inkomsten bleven uit. Thuis op de bank zitten was geen optie. Al snel was Joey actief met oplossingen bezig voor zijn klanten. Zoals met online trainingen, gratis persoonlijke programma’s en voedingstips. Toen ontstond het idee om buiten groepslessen te gaan aanbieden aan leden van de sportschool. 

Gemeente
Om dit plan ten uitvoer te kunnen brengen werd contact opgenomen met de gemeente. Ook het idee om de groepslessen te gaan geven op het grasveld tegenover het gemeentehuis werd daar direct neergelegd. Joey Echter: ‘We hebben constructief overleg gehad met de gemeente die ook heel goed en snel meedacht over oplossingen en mogelijkheden. Leidraad waren natuurlijk de veiligheidsmaatregelen van het RIVM en vooral de 1,5 meter afstand. We waren heel blij dat alles zo snel geregeld kon worden’.

Stootzakken
De groepslessen buiten bleek een schot in de roos. Het rooster zoals dat in de sportschool gold werd nu buiten gehanteerd. De leden konden dagelijks 2 x per dag inschrijven op groepslessen. Het enthousiasme was overweldigend. Per les waren er 30 tot 40 deelnemers en alles verliep in een hele leuke sfeer. Joey Echter: ’Ik heb wel extra kosten moeten maken voor materiaal en stellages met stootzakken wat ik na 1 juli weer moet vervangen. Maar dat is het me wel waard. De lessen zijn altijd doorgegaan, weer of geen weer. De meeste leerlingen willen zelfs buiten doorgaan’

‘De hoge opkomst had ook te maken met de lessen die nooit hetzelfde waren’ aldus. Joey Echter: ‘Elke les is anders waardoor het spannend blijft, de motivatie hoog is en de deelnemers er lol in houden. In mijn lessen komt altijd conditie en kracht naar voren, maar wel op eigen niveau en dat maakt het geschikt voor iedereen. Ook voor jeugd. Het enthousiasme van iedereen en de goede onderlinge contacten geeft mij volop voldoening en plezier in mijn werk’.

[door Kees Diepeveen

Meer berichten