Logo vierklank.nl
Pieter Veldhuizen voor zijn recent uit Italië afgeleverde bestelauto’s.
Pieter Veldhuizen voor zijn recent uit Italië afgeleverde bestelauto’s. (Foto: )

Bij Veldhuizen bedrijfswagens is de Coronacrisis voorbij

Stagiairs zijn van harte welkom!

door Rob Klaassen

Bij Veldhuizen-bedrijfswagens in Groenekan is na een korte stagnatie de drukte alweer bijna volledig terug op het niveau van voor de Corona-lockdown. Het bedrijf heeft al weer twee stageplekken beschikbaar.

Veldhuizen bedrijfswagens is al 26 jaar gevestigd aan de Kon Wilhelminaweg 259 in Groenekan. Pieter Veldhuizen: ‘We zijn ooit in Loosdrecht met ons bedrijf begonnen. Maar we konden daar op die plek niet verder uitbreiden. Daarom zijn we naar Groenekan gekomen. Een locatie met weinig buren, vlak bij de op- en afritten van de A27 en een ruime buitenruimte. Een ideale plek voor een bedrijf als het onze’.

Corona
Op de vraag hoe het bedrijf de Coronacrisis is doorgekomen zegt hij, dat het dat dit redelijk goed is gelukt: ‘Het was wel wat aanpassen. Ons grootste probleem was, dat wij geen wagens meer uit Italië aangeleverd kregen. Italië zat echt potdicht. Daardoor stagneerde na korte tijd ook onze levering aan klanten. We hebben in die tijd gelukkig niet stil gezeten. We hebben wat zaken kunnen aanpakken, die al we al tijden van plan waren te gaan doen, maar waar we niet aan toe kwamen. Er kwam altijd weer wat tussen. Zo hebben we nu ons buitenterrein eens flink kunnen opkappen. We hebben het heringericht en schoongemaakt. Ook de werkplaats hebben we hier en daar wat anders ingedeeld. Kortom, we hebben heel wat nuttige klussen kunnen doen. Zaken die in drukke tijden hun vruchten zullen gaan afwerpen. Ook hebben we allemaal nog wat extra dagen verlof opgenomen. Op deze manier zijn we eigenlijk goed door de Coronatijd heen gekomen’.

Drukte
Pieter: ‘Gelukkig wordt er nu sinds twee weken weer volop door Italië geleverd en kunnen we weer goed aan de slag. De specialiteit van ons bedrijf is, dat we de geleverde bestelwagens van bijvoorbeeld Iveco, die geschikt zijn voor rijbewijs BE, zo aanpassen en ombouwen, dat ze in staat zijn om met zwaardere aanhangers en opleggers uit de voeten te kunnen. Hiervoor worden deze bestelwagens door ons voorzien van een luchtremsysteem zoals die bij vrachtwagens zijn gemonteerd. Je hoort dat heel veel bedrijven het nu heel zwaar en moeilijk hebben. Dat zal zeker het geval zijn, maar we merken ook dat het bij bepaalde bedrijven juist nu extra goed gaat. Zo krijgen we veel aanvragen binnen van hoveniersbedrijven, bedrijven, die tuinhuizen leveren en opbouwen en van bedrijven die zwembaden aanleggen. We kunnen het op dit moment nauwelijks voorwerken’.

Stageairs gezocht
Eigenlijk is het in deze wat somber aandoende tijd wel een lichtpunt, dat het ons op dit moment weer zo voor de wind gaat, dat we twee stageplaatsen kunnen aanbieden. Een stageplaats voor een vmbo’er en een BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) -plaats voor een mbo’er. Beiden zullen in deze stage volledig gaan meewerken aan het proces van op- en aanbouw van de diverse bedrijfsauto’s. Iedereen met de juiste vooropleiding, die zin heeft om deze stage te komen doen, kan zich bij ons aanmelden. De ervaringen met deze stages binnen ons bedrijf zijn uiterst positief. We zijn erg blij dat we nu al weer in staat zijn om deze plekken te kunnen aanbieden. Een paar maanden geleden hadden we er niet van kunnen dromen, dat we hier begin juni alweer in staat voor zouden zijn. We vinden het eigenlijk ook wel leuk om in deze sombere en onzekere tijden een positief verhaal te kunnen vertellen. Het geeft ons weer hoop voor de toekomst. We hopen dat dit ook bij andere mensen en bedrijven zo zal overkomen’.

Meer berichten