Logo vierklank.nl
Burgemeester Sjoerd Potters was gastheer achter het gemeentehuis
Burgemeester Sjoerd Potters was gastheer achter het gemeentehuis (Foto: )

Uitreiking cheque Rabobank ALS Lenteloop

In een iets andere setting dan voorgaande jaren vond maandag 1 juni de cheque uitreiking plaats van de ALS Lenteloop. Vanwege het coronavirus vond dit jaar geen uitreiking plaats in een grote feesttent, maar tijdens een besloten bijeenkomst achter het gemeentehuis in Bilthoven. Ondanks het virus mocht het opgehaalde bedrag er wezen: liefst 157.000 euro haalden de deelnemers samen op.

door Walter Eijndhoven

Behalve burgemeester Sjoerd Potters, die gastheer was tijdens de uitreiking, waren de bestuursleden van de Rabobank ALS-Lenteloop en oprichter en initiator Vincent Cornelissen aanwezig. Professor Leonard van den Berg, hoogleraar en coördinator van het ALS Centrum Nederland, ontving de cheque uit handen van Gorrit-Jan Blonk, directeur stichting ALS Nederland en Migchel Dirksen, directievoorzitter van de hoofdsponsor van de ALS Lenteloop, Rabobank Rijn en Heuvelrug,

Sponsoren
Tijdens de actie Doe Wat Je Kan, kon iedere deelnemer zich laten sponsoren. Vele filmpjes en foto's werden ingestuurd door de deelnemers en op de website geplaatst. De vijf origineelste krijgen een leuke prijs. Om te zorgen dat alle deelnemers aan de Rabobank ALS Lenteloop toch de uitreiking kunnen meemaken, zorgt de Stichting voor een filmpje die in ieder geval via social media en via de website van Rabobank ALS Lenteloop kan worden bekeken.

Tricals
‘Het opgehaalde bedrag wordt dit jaar besteed aan TRICALS, een internationaal trial platform voor versneld medicijnonderzoek en aan onderzoek naar balans-zorg, als basis voor een haalbare exploitatie van het Maurits Huys’, vertelt professor Leonard van den Berg, coördinator van het ALS Centrum Nederland. ‘Met dit geweldige bedrag kunnen wij ons belangrijke werk voortzetten’.

Slingers
Ook initiator Vincent Cornelissen is trots op het opgehaalde bedrag. ‘Heel jammer dat het coronavirus dit jaar roet in het eten strooit’, vertelt hij. ‘Maar wat ben ik blij met dit bedrag. In vijf jaar tijd is bijna een miljoen euro opgehaald, dankzij iedereen die meedoet. Als iets niet had kunnen lopen in deze tijd, was dat de ALS Lenteloop wel, maar dit evenement liep wèl. 2020 had het lustrumjaar moeten worden en wij hadden het leven moeten vieren met alle deelnemers en sponsoren. Toch heeft iedereen de slingers zelf opgehangen om zoveel mogelijk geld op te halen’.

Burgemeester Potters kijkt uit naar volgend jaar. ‘Het vieren van het leven is juist nu, in coronatijd, belangrijk. In een tijd dat wij even niet bij elkaar kunnen komen. Hopelijk wordt volgend jaar een geweldig lustrumjaar, met elkaar’. De volgende Lenteloop, de lustrum-editie, vindt plaats op maandag 24 mei, 2e Pinksterdag.

Meer berichten