Geborgenheid laat zien hoe het voelt om onderdeel uit te maken van een veilig, warm en stabiel gezin.
Geborgenheid laat zien hoe het voelt om onderdeel uit te maken van een veilig, warm en stabiel gezin. Foto: Picasa

Nogmaals prachtige beelden uit Beeldentuin

Algemeen

Landgoed Beerschoten is heel het jaar prachtig, vooral om te wandelen (op afstand natuurlijk) in coronatijd. Om al te veel drukte te vermijden zijn daarom voor het autoverkeer parkeerplaatsen afgesloten. Wandelend of met de fiets daarnaar toe is echter wel toegestaan.

Het museum beeldenpark Jits Bakker op landgoed Beerschoten in De Bilt bevat een grote permanente verzameling monumentale beelden in brons, marmer en graniet van de internationaal vermaarde kunstenaar Jits Bakker. Het museum beeldenpark is eigendom van de provincie Utrecht en is op alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

In de vorige Vierklank plaatsten wij een selectie van foto’s die fotograaf Piet van Trigt maakte. Afgaande op de respons is er alle aanleiding ook de andere ‘selectie’ te plaatsen. De verklarende onderschriften werden aangereikt door Stichting Jits Bakker Collectie. 

Jits was een groot liefhebber van paarden en was met name gefascineerd door bijvoorbeeld galopperende paarden. Hij ging voor het vastleggen van deze beweging regelmatig naar een ranch in de buurt van zijn atelier in Spanje.
Beelden die zich evengoed thuis voelen in een rustieke natuurlijke omgeving als in het bruisende centrum van een dynamische stad. Het park is fraai gelegen in de Stichtse Lustwarande, een uitgestrekt wandelgebied ten oosten van Utrecht.
Deze bijzondere sculptuur is van graniet, en vertelt een open maar melancholisch verhaal, waarbij het jonge kind de ouders gevleugeld verlaat. Een andere uitleg is het feit dat Jits Bakker erg gecharmeerd was van het legendarische nummer 'Knockin' on Heaven's Door' van Bob Dylan. Ook voor Bob Dylan heeft hij persoonlijk een beeld vervaardigd.