Logo vierklank.nl
Ondernemen in coronatijd
Ondernemen in coronatijd (Foto: )

Ondernemen in coronatijd

Als vanouds bij de Maartensdijkse dorpsbarbier

door Henk van de Bunt

‘Het is weer feest bij Kapper Hans; We zijn weer terug van weggeweest’. Met deze echte Hans-Stevens-slogan kondigde de Maartensdijkse dorpsbarbier zijn aangepaste terugkeer in De Vierklank van vorige week aan.

‘Op afspraak en op afstand’ is ook zo’n typische Stevens-benadering, die geheel past binnen het coronaprotocol. De meeste kappers volgen deze richtlijnen, die door de kappersbranche zijn opgesteld. Daarin staat onder meer dat even binnenlopen bij de kapper er nu niet bij is: iedereen moet verplicht een afspraak maken. Ook zijn er hygiëneregels opgesteld. Een mondkapje hoeft niet. Toch zijn er kappers die hier voor kiezen, maar het is best pittig als je de hele dag met een mondkapje op moet werken.

Functionaris
Als een aangestelde veiligheidsfunctionaris verwelkomt Stevens zijn klanten en instrueert hen bij het nakomen van de voorschriften rondom handen wassen e.d. Tussen de met plexiglas afgeschermde werkplekken van zijn kapperszaak-genoten door begeleidt hij zijn clientèle naar de stoel om hen daar vervolgens van de inmiddels veel te lange haardos te verlossen. Een mondkapje rechtvaardigt bij hem het uitvoeren van die werkzaamheden binnen de anderhalve-meter-grens.

De gekortwiekte klantenkring verlaat tenslotte opgewekt de Maartensdijkse salon, waar het de komende tijd zeker druk zal blijven, want ook Hans Stevens heeft, evenals zijn collega’s, bij sommige mensen nog heel wat herstelwerk te doen.

Meer berichten